Το «Ξενοδοχείο για μάγισσες», η νέα κωμική σειρά βιβλίων από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Μετά τη δημοφιλή σειρά “Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ”, Το «Ξενοδοχείο για μάγισσες» είναι η νέα κωμική σειρά βιβλίων της Ουλρίκε Ράιλανς, από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, με ηρωίδες ένα ανθρωποκοριτσάκι και ένα μαγισσοκοριτσάκι που γίνονται φίλες και ζουν συναρπαστικές  περιπέτειες.

Ήδη έχουν κυκλοφορήσει τα δύο βιβλία της σειράς, το «Ξενοδοχείο για μάγισσες»και το «Ξενοδοχείο για μάγισσες» Περιπέτεια στον Μελισσόκοσμο, ενώ στις 28 Απριλίου κυκλοφορεί και το 3ο βιβλίο «Ξενοδοχείο για μάγισσες» Προσοχή, οι πελάτες δαγκώνουν!

Αν οι μικροί μας αναγνώστες έχουν αγαπήσει τη σειρά “Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ”, το «Ξενοδοχείο για μάγισσες», απλά θα το λατρέψουν! 

Οι ηρωίδες μας Κλάρα και Ροζαλί μας, στο πρώτο βιβλίο μας καλωσορίζουν στο «Ξενοδοχείο για μάγισσες», στη Μοβ Νυχτερίδα, το πεντάστερο θεµατικό ξενοδοχείο στην καρδιά του µυστηριώδους κόσµου των ανθρώπων!

Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο που απευθύνεται αποκλειστικά σε µάγισσες και η ύπαρξή του παραµένει άκρως µυστική για τους ανθρώπους. Ώσπου εµφανίζεται ένα δεκάχρονο κορίτσι και φέρνει τα πάνω κάτω στους κανόνες. Γιατί η Κλάρα όχι µόνο καταλαβαίνει τα µαγισσίστικα, αλλά έχει και ανοσία στο τσάι της λήθης, που συνηθίζουν να προσφέρουν οι µάγισσες στους ανθρώπους. Το ανθρωποκοριτσάκι Κλάρα και το µαγισσοκοριτσάκι Ροζαλί δεν αργούν να γίνουν καλές φίλες. Σύντοµα θα χρειαστεί να ενώσουν τις δυνάµεις τους για να προλάβουν να ετοιµάσουν το ξενοδοχείο ως τη µέρα των εγκαινίων, αλλά και να κρατήσουν κρυφή από το σχολείο των ανθρώπων την πραγµατική ταυτότητα της Ροζαλί. Το πιο συναρπαστικό όµως είναι το µυστικό που ανακαλύπτουν, το οποίο εξηγεί για ποιο λόγο καταλαβαίνει τα µαγισσίστικα η Κλάρα…

Στο «Ξενοδοχείο για μάγισσες», Περιπέτεια στον Μελισσόκοσμο το 2ο βιβλίο της σειράς, επικρατεί ένας μικρός χαμός: οι πελάτες παραπονιούνται για τις μπανιέρες που συρρικνώνονται, η γιαγιά μεταμορφώνεται σε κότα, ενώ στο τέλος εμφανίζεται από το πουθενά και μία τίγρη, για να δέσει το γλυκό. Άραγε έχει κάποια σχέση με όλα αυτά η καινούρια δασκάλα της Κλάρας και της Ροζαλί, η κυρία Κακίδου; Την απάντηση θα τη δώσει μια επίσκεψη στον Μαγισσόκοσμο…

Και οι περιπέτειες συνεχίζονται με το 3ο βιβλίο της αγαπημένης σειράς «Ξενοδοχείο για μάγισσες» Προσοχή, οι πελάτες δαγκώνουν, το οποίο θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη 28 Απριλίου! 

Όπως μαθαίνουμε…Στο ξενοδοχείο για μάγισσες επικρατεί αναβρασμός: Το διάσημο βαμπιροσυγκρότημα Οι Ατσίδες με τα Αίματα καταφτάνει στον κόσμο των ανθρώπων για μία και μοναδική συναυλία. Πρόκειται μάλιστα να διανυκτερεύσει στη Μοβ Νυχτερίδα! Πλήθος θαυμαστών και τηλεοπτικών καναλιών ακολουθούν τα μέλη του συγκροτήματος. Όμως λίγο πριν από τη μεγάλη εμφάνιση, ξεσπάει μια τρομακτική καταιγίδα και ξαφνικά όλοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα στο ξενοδοχείο. Κανένας δεν μπορεί να βγει έξω! Η Ροζαλί και η φίλη της η Κλάρα αναζητούν με απόγνωση μια διέξοδο…

Η νέα σειρά της Γερμανίδας συγγραφέως Ουλρίκε Ράιλανς, έχει ενθουσιάσει τους μικρούς αναγνώστες και όπως έχει πει και η ίδια σε συνέντευξη της, σε αυτό έχει συμβάλλει η ανάμειξη της πραγματικότητας και του μαγικού στοιχείου, Και ποιος δε θα ’θελε να δει την ήρεμη, καμιά φορά βαρετή, ζωή του να ταρακουνιέται από μια μικρή δόση μαγείας;

Μια εκπληκτική σειρά βιβλίων που συνδυάζουν την περιπέτεια, το χιούμορ, την έξυπνη πλοκή και τους μοναδικούς χαρακτήρες των ηρώων!

΄Ενας ακόμη λόγος που τα παιδιά θα αγαπήσουν αυτά τα βιβλία είναι τα καλογραμμένα και ευκολοδιάβαστα κείμενα, με τίτλους και υπότιτλους, αλλά και οι εικόνες που ταιριάζουν απόλυτα στο ύφος του περιεχομένου, ιδανικά για παιδιά που έχουν ήδη αποκτήσει άνεση στην ανάγνωση, αλλά και για μεγαλύτερα, από 8 ετών και πάνω!

Τα βιβλία της σειράς «Ξενοδοχείο για μάγισσες», από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ θα τα βρείτε εδώ


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ulrike Rylance (Ουλρίκε Ράιλανς) γεννήθηκε το 1968, της αρέσει να γράφει βιβλία για παιδιά και έχει δύο από τους πιο χαριτωμένους σκύλους του κόσμου. Μπορούν να της κάνουν παρέα στο γράψιμο, αρκεί να είναι φρόνιμοι και να μη δαγκώνουν τον υπολογιστή της. Από το 2001 ζει στο Σιάτλ, στην Αμερική, κι έχει επίσης δύο από τις πιο χαριτωμένες κόρες του κόσμου – όπως κι έναν σχετικά χαριτωμένο σύζυγο. Το 2015 τιμήθηκε για το έργο της με το βραβείο Hansjorg-Martin-Preis.

Σχολιάστε