Κολοκυθόσουπα με κάρι βελουτέ

|

Κολοκυθόσουπα με κάρι βελουτέ, από την Dina Nikolaou
Νόστιμη σούπα γλυκοκολοκύθας αρωματισμένη με μίγμα μπαχαρικών κάρι που ταιριάζει ωραία με τη γεύση της κολοκύθας. Αν δεν αγαπάτε το καρι μπορείτε να αρωματίσετε με λίγο μπαχάρι σε σκόνη ή με λίγο κόλιανδρο σε σκόνη.

Υλικά για 4 μερίδες
1 κιλό κολοκύθα (καθαρό βάρος) κομμένη σε κυβάκια
2 πράσα, μόνο το άσπρο μέρος ψιλοκομμένα
1 πορτοκάλι, το χυμό
250 γρ. ζωμό κότας ή λαχανικών
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
200 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφριά
150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κουτ. γλυκού κάρι απαλό
αλάτι και άσπρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Αφαιρώ την ψίχα από την κολοκύθα, πετάω το κεντρικό μέρος με τις ίνες και τα κουκούτσια και κόβω τη σάρκα σε κυβάκια. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρω τα πράσα με τα κυβάκια κολοκύθας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέτω το κάρι και αλατοπιπερώνω. Μετά ρίχνω το χυμό πορτοκαλιού και το ζωμό κότας και μαγειρεύω μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.

Αποσύρω από τη φωτιά και περνάω τη σούπα σταδιακά από το μπλέντερ. Κατόπιν την περνάω από λεπτή σήτα πιέζοντας καλά για να πάρω όσο το δυνατόν περισσότερο και πιο απαλό μίγμα. Ξαναρίχνω τη σούπα στη καθαρισμένη κατσαρόλα και την αφήνω να πάρει ακόμη μια βράση σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέτω τη κρέμα γάλακτος και αφήνω τη σούπα να δέσει ελαφρώς.

Σερβίρω σε ατομικά μπολ, συνοδεύοντας με μια κουταλιά γιαούρτι και πασπαλίζοντας με λίγο κάρι ακόμη.

Περισσότερες συνταγές από την Ντίνα Νικολάου εδώ

Προηγούμενες

Ζώδια: Οι προβλέψεις της εβδομάδας…

Magenta magic: Το χρώμα που πρωταγωνιστεί στο μανικιούρ του χειμώνα

Επόμενη

Σχολιάστε