Καθαριότητα και φρεσκάδα με φυσικά υλικά!

Είναι πολύ ωραίο να το σπίτι μας να μυρίζει καθαριότητα και φρεσκάδα, χωρίς να πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάποια αρωματικά σκευάσματα!

Το Queen.gr μας προτείνει με απλά υλικά, να κάνουμε το σπίτι μας να μοσχοβολάει!

Κάνε τον καναπέ σου να μοσχοβολάει χρησιμοποιώντας λίγη βότκα
Σου έμεινε βότκα από την τελευταία συγκέντρωση που κάνατε σπίτι σου με τις κολλητές; Φανταστικά! Όχι δεν θα την πιείς, όχι τώρα τουλάχιστον. Βάλε λίγη ποσότητα αδιάλυτης βότκας σε ένα μπουκάλι με βαποριζατέρ και ψέκασε με αυτό ελαφρά, καναπέδες και κουρτίνες. Η βότκα, ένα φυσικό αποσμητικό και απολυμαντικό, θα απομακρύνει τις μυρωδιές, οπότε ο καναπές σου θα παραμείνει μυρωδάτος.

Φτιάξε ένα φυσικό αποσμητικό χώρου στην κατσαρόλα σου
Τελείωσε το αποσμητικό χώρου; Κανένα πρόβλημα. Βάλε μερικά βότανα και μπαχαρικά σε νερό σε μια κατσαρόλα που σιγοβράζει. Τα αρώματα θα αναμειχθούν και θα εξαπλωθούν στον χώρο και θα ξετρελαθείς. Εάν θες κάτι πιο δροσερό σε άρωμα ρίξε μέσα στην κατσαρόλα θυμάρι και φέτες λεμονιού.

Απολύμανε το πλυντήριο πιάτων σου με ξύδι
Εάν το πλυντήριο πιάτων σου έχει μια άσχημη, ξινή μυρωδιά, βάλε μία πλύση (χωρίς σκεύη μέσα) με 2 φλιτζάνια λευκό ξύδι στη θέση του απορρυπαντικού. Το ξύδι είναι φυσικά αντιβακτηριακό και θα απολυμάνει το μηχάνημα. Εάν δεν χρησιμοποιείς συχνά το πλυντήριο πιάτων σου και αν θέλεις να διατηρήσεις τη φρεσκάδα ξέπλυνε λίγο τα πιάτα σου πριν τα βάλεις στο πλυντήριο.

Αρωμάτισε τον κάδο σκουπιδιών
Ο κάδος με τα σκουπίδια είναι κάτι που καλώς ή κακώς κρατάει τις έντονες μυρωδιές. Υπάρχει όμως λύση και γι’ αυτό. Τοποθέτησε μέσα στον κάδο μια εφημερίδα (θα απορροφήσει και τυχόν διαρροές της σακούλας), και ρίξε από πάνω μαγειρική σόδα. Στη συνέχεια βάλε κανονικά τη σακούλα με τα σκουπίδια.

Κάνε το ψυγείο σου να μυρίζει βανίλια κάθε μέρα
Το ψυγείο επίσης είναι ένα μέρος που μαζεύει πολλές μυρωδιές. Κάτι τα φαγητά που αποθηκεύεις, κάτι κάποιο τάπερ με ξεχασμένο φαγητό που χάλασε, όλα ανακατεύονται μεταξύ τους και δημιουργούν ένα κοκτέιλ δυσάρεστων οσμών. Τι μπορείς να κάνεις όμως;

Πάρε ένα κομμάτι βαμβάκι, τοποθέτησέ το σε ένα μικρό πιατάκι και περίλουσέ το με αιθέριο έλαιο βανίλιας. Βάλε το πιατάκι με το βαμβάκι μέσα στο ψυγείο σου και άσε το να κάνει τη δουλειά του.

Σχολιάστε