«Ένας Βλάκας και μισός», η θεατρική παράσταση της Γ΄Γυμνασίου Τυμπακίου

«Ένας Βλάκας και μισός», η θεατρική παράσταση της Γ΄Γυμνασίου Τυμπακίου

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Τυμπακίου παρουσιάζουν το έργο του Δημήτρη Ψαθά «Ένας Βλάκας και μισός» το Σάββατο, 11 Μαρτίου 2023 και ώρα 19:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των Νηπιαγωγείων Τυμπακίου.

Ο Θωμάς, ένας καλός και απονήρευτος μεσόκοπος, είναι χρόνια ερωτευμένος με την κόρη της κυρά Θοδώρας, τη γοητευτική Ουρανία.
Η Ουρανία όμως είναι παντρεμένη με τον τσιγγουνόγερο τον Σωτήρη, ο οποίος κατάφερε να επιζήσει από ένα ναυάγιο κολυμπώντας.

Αποφασίζει όμως να μην αποκαλύψει ότι επέζησε, ώστε η ασφάλεια να καταβάλει στην οικογένειά του τα ασφάλιστρα (μια ολόκληρη περιουσία). Αφήνοντας λοιπόν όλους να πιστεύουν ότι έχει πνιγεί, επιστρέφει στο σπίτι του μετά από πολύ καιρό.

Στο μεταξύ η Ουρανία, η πονηρή χήρα που ζει πλουσιοπάροχα από την ασφάλεια του δήθεν νεκρού συζύγου της, έχει κάνει σχέση με τον Καραμήτσο, τον λεβέντη τον Χατζημελέτη, ενώ παράλληλα κάνει τα γλυκά μάτια και υπόσχεται γάμο και στον Κουτοθωμά (όπως όλοι λένε τον Θωμά) για να την βοηθάει στις δουλειές της.

Η υπερβολή είναι το επιστέγασμα του κύρους.
Το θεαθήναι μετατρέπεται σε κοινωνική αποστολή.
Η υποκρισία είναι αλληλένδετη με την κοινωνική συμπεριφορά.
Ο άνθρωπος δεν υπολογίζει τη φυλακή, αν είναι για το χρήμα.
Όλοι αδιαφορούν παντελώς για τις επιθυμίες ή την αξιοπρέπεια του άλλου και δεν μπορούν να διακρίνουν τίποτε άλλο πέρα από την προσωπική τους επιθυμία.
Ο έρωτας μπορεί να τυφλώσει και τον πιο ευφυή.
Τελικά ποιος είναι ο βλάκας;
Η απάντηση στη… σκηνή!

Σας προσκαλούμε με μεγάλη χαρά να παρακολουθήσετε τη θεατρική παράσταση!!!
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!!!

Σχολιάστε