Ένα βιβλίο για τη Δημοκρατία…Για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες!

Ένα βιβλίο για τη Δημοκρατία…Για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες!

Τα βιβλία γνώσεων για παιδιά, έχουν φανατικό αναγνωστικό κοινό και οι εκδοτικοί οίκοι δίνουν μεγάλη έμφαση σε αυτή την κατηγορία!

Ανάμεσα σε αυτά που έχουμε ξεχωρίσει και προτείνουμε για τους μικρούς βιβλιόφιλους είναι ένα νέο βιβλίο από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, με τίτλο: Δημοκρατία, του Φίλιπ Μπάντινγκ! Πρόκειται για ένα βιβλίο που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους! Με ευχάριστο τρόπο βοηθά τα παιδιά να αντιληφθούν την έννοια της Δημοκρατίας, αλλά και τον δικό τους ρόλο στα πλαίσια αυτής!

Στο βιβλίο Δημοκρατία οι αναγνώστες θα βρουν πληροφορίες για τη Δημοκρατία στην αρχαία Αθήνα, αλλά και για τη σύγχρονη Δημοκρατία, τα θέματα διακυβέρνησης, τις εκλογές, τα άλλα συστήματα διακυβέρνησης και πως ο απλός πολίτης μπορεί να φέρει θετικές αλλαγές στη γωνιά του κόσμου όπου ζει!

Όμορφα δομημένα κείμενα που δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες χωρίς να κουράζουν, ενώ ιδιαίτερη είναι και η εικονογράφιση που έχει επιμεληθεί ο ίδιος ο συγγραφέας!

Το βιβλίο Δημοκρατία, εκτός από τις απαντήσεις στα ερωτήματα των παιδιών, τους δίνει και ενδιαφέρουσες ιδέες για το πως και τα ίδια μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη φωνή τους για να ακουστούν και να βοηθήσουν, έτσι ώστε η Δημοκρατία να διατηρηθεί και να εξελιχθεί ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σήμερα και του αύριο!

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Αυτό που λες (και ο τρόπος με τον οποίο το λες) μπορεί ν’ αλλάξει τον κόσμο. Η δημοκρατία σού δίνει αυτή τη δύναμη. Η δημοκρατία είναι η δύναμη του λαού. Παίζει όμως στ’ αλήθεια τόσο σημαντικό ρόλο η δημοκρατία; Πώς λειτουργεί; Και, τέλος πάντων, τι ακριβώς είναι η δημοκρατία; Ετοιμάσου να πάρεις τον λόγο και μάθε πώς μπορείς να αλλάξεις προς το καλύτερο τη γωνιά του κόσμου όπου ζεις.

Το βιβλίο Δημοκρατία, από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ θα το βρείτε εδώ

Σχολιάστε