Το αγαπημένο μας καλοκαιρινό γλυκό!

Ένα από τα αγαπημένα μας καλοκαιρινά γλυκά όταν ήμασταν παιδιά, ήταν το γλυκό ψυγείου με φρυγανιές, κρέμα και ζελέ! Ένα πολύ εύκολο και γευστικό γλυκό, που θυμάμαι το φτιάχναμε πολύ συχνά σε συνεργασία…με τον αδερφό μου!

Κάθε χρόνο λοιπόν, υποδεχόμαστε το καλοκαίρι, με αυτό το γλυκό και με γλυκιές αναμνήσεις από τα δικά μας ανέμελα καλοκαίρια!

Υλικά που θα χρειαστούμε:

Φρυγανιές
Άνθος αραβοσίτου βανίλια 160γρ.
1 λίτρο γάλα περίπου
90 γρ. ζάχαρη
Ζελέ (την διπλή δόση) με ότι γεύση θέλετε

Εκτέλεση:

Σε ένα ταψί βάζουμε τις φρυγανιές την μία δίπλα στην άλλη προσπαθώντας να μην αφήσουμε κενά μεταξύ τους. Εάν επιλέξετε μεγαλύτερο ταψί πιθανόν θα χρειαστείτε και περισσότερες φρυγανιές.

Στη συνέχεια τις βρέχω με γάλα, κουταλιά-κουταλιά! Αφήνω το ταψί στην άκρη και ξεκινάω με την κρέμα. Σ’ ένα μπολ ρίχνω ένα φλιτζάνι από το γάλα, την ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύω. Βάζω το υπόλοιπο γάλα να βράσει.

Όταν είναι έτοιμο, το κατεβάζω από την φωτιά, προσθέω το περιεχόμενο του μπολ και ανακατεύω συνεχώς για να μην σβολιάσει η κρέμα. Εάν είναι πολύ πηχτό προσθέτω ελάχιστο γάλα. Το ξαναβάζω στη φωτιά και το ανακατεύω μέχρι να πάρει μία ακόμη βράση. Είναι έτοιμο όταν δέσει και γίνει κρέμα.

Ρίχνω την κρέμα πάνω από τις φρυγανιές και αφήνω το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες και στη συνέχεια ρίχνω το ζελέ, το οποίο έχω φτιάξει σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και αφού το αφήσω να κρυώσει, το ρίχνω πάνω από την κρέμα. Το γλυκό πρέπει να μείνει στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ!

Καλή επιτυχία!

Σχολιάστε