Το αριστούργημα του Λόρκα με την Μαρία Τζομπανάκη, στο Ηράκλειο

Το αριστούργημα του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, ο “Ματωμέμος Γάμος”, είχε την ευκαιρία να απολαύσει το θεατρόφιλο κοινό του Ηρακλείου, στο κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκη το βράφυ της Κυριακής 10 Ιουλίου!

Στον κεντρικό ρόλο της μάνας η εξαιρετική Μαρία Τζομπανάκη, με ένα θίασο που απαρτίζεται από υπέροχους ηθοποιούς!

Η μουσική της παράστασης είναι πρωτότυπη και φέρει την υπογραφή του Αλκίνοου Ιωαννίδη με τους στίχους του Νίκου Γκάτσου!

Ο «Ματωμένος Γάμος» γράφτηκε το 1932 σε μία περίοδο καμπή για την ισπανική κοινωνία. Ο Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα εμπνεύστηκε την ιστορία από ένα άρθρο εφημερίδας που ανέφερε ένα έγκλημα στην ανδαλουσιανή πόλη Nijar και αποτελεί ένα θεατρικό και λογοτεχνικό φαινόμενο. Έχει πάρει τη θέση του δίπλα στα κορυφαία αριστουργήματα του παγκόσμιου θεάτρου, όπως είναι οι αρχαίες ελληνικές τραγωδίες, τα έργα του Σαίξπηρ, του Στρίντμπεργκ, του Τσέχωφ ή του Τένεσι Ουίλιαμς.

Πρόκειται για ένα ποιητικό κείμενο που αναφέρεται στο ανεξήγητο του έρωτα, των πολύ δυνατών σχέσεων, στα πάθη.

Στον ρόλο της Μάνας η Μαρία Τζομπανάκη, η οποία πικραμένη από το θάνατο του συζύγου και του μεγαλύτερου γιου της από το χέρι των Φελίξ, δίνει την ευχή της στο μικρότερο γιο της για να παντρευτεί μια κοπέλα που ζει κοντά στην πόλη και δηλώνει την επιθυμία της να δει εγγόνια.

Όπως δήλωσε στο familytime.gr η Μαρία Τζομπανάκη, “η εμπειρία να παίζεις στην ιδιαίτερη πατρίδα σου είναι συγκινητική! Αισθάνεσαι ότι έχεις μεγάλη ευθύνη γιατί πρέπει να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό, είναι κάτι που εμπεριέχει συγκίνηση και λαχτάρα”. Όσο για την ανταπόκριση του κόσμου, η αγαπημένη ηθοποιός δηλώνει συγκινημένη από το κύμα αγάπης που έχει δεχθεί όλες αυτές τις μέρες, εκφράζοντας τις πιο θερμές ευχαριστίες της!

Περισσότερα για την παράσταση εδώ

Σχολιάστε