Βασίλης Γιασλακιώτης, dretta …για το νέο cd!

|

Η μουσική για τον Βασίλη Γιασλακιώτη είναι είναι αναμνήσεις, είναι ιστορίες, είναι η Κρήτη, είναι τρόπος ζωής! Πρώτη του επιτυχία το μουσικό σύμπαν του “Dretta”, ένα συνονθύλευμα τζαζ, ροκ και αυτοσχεδιαστικής μουσικής με βάση το κρητικό μουσικό ιδίωμα.

Έχοντας ως αφετηρία την κρητική παράδοση, ο Βασίλης Γιασλακιώτης συνθέτει μουσικές από την εφηβεία του μέχρι σήμερα. Όπως ο ίδιος λέει: «κάθε είδος μπορεί να παντρευτεί με ένα άλλο εάν υπάρχει αγάπη και αισθητική.»

Με το Βασίλη  συναντηθήκαμε ένα Χειμωνιάτικο απόγευμα στην παραλία του χωριού μας! Θυμηθήκαμε τις καλές εποχές της ανεμελιάς, καταλήγοντας στη σημερινή δύσκολη περίοδο που βιώνουμε όλοι μας!

Συνέντευξη

Όμως όταν αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες με δημιουργικό τρόπο, τότε όλα γίνονται πιο εύκολα…

Το “Dretta” έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία σε επιλεγμένους χώρους της Αθήνας, σε συνδυασμό με παράλληλες καλλιτεχνικές δράσεις ή εικαστικά θέματα, αλλά και στην Κρήτη.

Ήρθε όμως η ώρα για τη δεύτερη δισκογραφική δουλειά του Βασίλη Γιασλακιώτη, με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών, όπως είναι ο Ψαραντώνης, ο Βασίλης Σκουλάς και ο Γιώργος Στρατάκης.

Στο νέο cd, εκτός από τα ορχηστρικά κομμάτια, υπάρχουν και τραγούδια των προαναφερόμενων καλλιτεχνών, όλα σε μουσική του Βασίλη Γιασλακιώτη, το οποίο είναι εμπλουτισμένο και με άλλα μουσικά όργανα, όπως το τσέλο, η τρομπέτα και η βιόλα.

Η παρουσίαση του νέου cd είχε προγραμματιστεί για τον περασμένο Νοέμβρη, όμως λόγω της καραντίνας αναβλήθηκε.

Πάντως αναφερόμενος σε όλη αυτή την κατάσταση και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μεταξύ άλλων και οι καλλιτέχνες, ο Βασίλης Γιασλακιώτης, κάνει λόγο για αδυναμία του κράτους να στηρίξει αυτό τον κλάδο.

Τα πρώτα μουσικά ακούσματα

Ο Βασίλης Γιασλακιώτης μεγάλωσε σε μια οικογένεια που αγαπούσε τη μουσική, ο παππούς του ο Βασίλης Δρεττάκης έπαιζε μαντολίνο και ο πατέρας του Ρήγας Γιασλακιώτης ντράμς, οπότε πολύ νωρίς κατάλαβε ότι η μουσική ήταν ο δικός του τρόπος έκφρασης.

dretta
Ο Βασίλης με τον παππού του

Σε ηλικία 8 ετών άρχισε τις μουσικές του σπουδές στην κρητική λύρα στο Ωδείο του Σπύρου Σηφογιωργάκη, από όπου αποφοίτησε 6 χρόνια μετά.

Στη συνέχεια σπούδασε τύμπανα στο Ηράκλειο, όπου συμμετείχε σε διάφορα σχήματα ροκ και αυτοσχεδιαστικής μουσικής. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Modern Music School της Αθήνας, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα.

Ο Βασίλης εδώ και 15 χρόνια κάνει μαθήματα ντραμς σε παιδιά, τόσο στην Αθήνα όσο και εδώ στην περιοχή της Μεσαράς,τα οποία συνεχίζονται και αυτή την  περίοδο διαδικτυακά.

Μάλιστα θέλοντας να στείλει το δικό του μήνυμα προς τα νέα παιδιά, τονίζει ότι η ενασχόληση τους με τη μουσική, είναι ένας τρόπος έκφρασης που συμβάλλει στην εξέλιξη τους!

Προηγούμενες

Εξαμελής οικογένεια εμπνέεται από το lockdown και γίνεται viral!

Ο Άγιος Βαλεντίνος και η ιστορία του

Επόμενη

Σχολιάστε