Τηλεκπαίδευση: Ποιοι θα πάρουν το voucher των 200 ευρώ για αγορά εξοπλισμού

|

Εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές, φοιτητές  και σπουδαστές ηλικίας από 4 ετών έως και 24 ετών θα διεκδικήσουν μία επιταγή, ύψους 200€, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop), για τις ανάγκες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Υπολογίζεται πως οι δικαιούχοι ανέρχονται σε περίπου 325.000 οικογένειες και όσοι εμπίπτουν στα συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια θα μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν για την αγορά του τεχνολογικού εξοπλισμού. Συγκεκριμένα, αναμένεται να δοθεί επιταγή (voucher) 200 ευρώ σε συγκεκριμένες κατηγορίες δικαιούχων.

τηλεκπαίδευση

Δικαιούχοι θα είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία.

Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι.

Για παράδειγμα, για μια οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα 6.000 ευρώ αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ. Για μια οικογένεια με δύο γονείς και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 10.500 ευρώ. Για μια οικογένεια με έναν γονιό και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 9.000 ευρώ.

Παραδείγματα δικαιούχων
Οικογένεια με 2 γονείς και 1 παιδί και με ετήσιο εισόδημα 10.500€ ευρώ
Οικογένεια με 2 γονείς και 2 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 12.000€ ευρώ
Μονογονεϊκές οικογένειες με 1 παιδί και ετήσιο εισόδημα 9.000€ ευρώ
Μονογονεϊκές οικογένειες με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα 10.500€ ευρώ

Πως θα το πάρετε

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δρομολογεί την ψήφιση Διάταξης Νόμου αναφορικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, σύμφωνα με την οποία την υλοποίησή του θα αναλάβει η «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.», που θα αναπτύξει μία εξειδικευμένη πλατφόρμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, σύντομα αναμένεται να εκδοθούν αναλυτικές οδηγίες σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας
“Σταθεροί στις δεσμεύσεις μας, υλοποιούμε ακόμη μία δράση υποστήριξης της εκπαιδευτικής κοινότητας και ιδιαίτερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων για την περαιτέρω καλλιέργεια των ψηφιακών δεξιοτήτων. Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε παιδί, μεταξύ των οποίων τα παιδιά οικογενειών με χαμηλότερα εισοδήματα. Δίνουμε επιπλέον ψηφιακά εργαλεία για το σήμερα και το αύριο.”

Προηγούμενες

Ο Ερωτόκριτος σε νέα έκδοση

Κλήρωση με δώρα για τους μικρούς δημοσιογράφους!

Επόμενη

Σχολιάστε