Τηγανίτες με μήλα

|

Μια τέλεια ιδέα για πρωινό, αλλά και για ένα απογευματινό σνακ! Τηγανίτες που θα λατρέψουν μικρά και μεγάλα…παιδιά!!!

Υπερέχουν από τις συνηθισμένες τηγανίτες τόσο στην εμφάνιση όσο και στη νοστιμιά, αν και απαιτούν λίγο κόπο παραπάνω. Εξωτερικά έχουν μια τραγανή και χρυσαφένια κρούστα που στο εσωτερικό της κρύβει μαλακά, ζουμερά και πεντανόστιμα μαριναρισμένα μήλα.

Θα χρειαστούμε:
Για το χυλό
2 – 2½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
ελάχιστο αλάτι
3 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών, καλά χτυπημένοι
200 ml γάλα
2 ασπράδια αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
Για τα μήλα
4 – 5 μήλα κόκκινα, ώριμα και σφικτά
χυμός από 1 λεμόνι
3 κουτ. σούπας κονιάκ (ή σκούρο ρούμι ή λικέρ της αρεσκείας μας)
Για το τηγάνισμα και το σερβίρισμα
ελαιόλαδο (προτιμούμε ένα ελαφρύ, όχι αγουρέλαιο)
ζάχαρη κρυσταλλική
λίγη κανέλα, σε σκόνη

Η εκτέλεση της συνταγής εδώ

Προηγούμενες

Χρήσιμες συμβουλές για ενυδατωμένο δέρμα και το Χειμώνα

Πως …εξαφάνισα τον ηλεκτρολογικό πίνακα!

Επόμενη

Σχολιάστε