Τα θαυματουργά μήλα της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου

|

Της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου σήμερα! Η Αγία που έχει ταυτιστεί με τα θαυματουργικά μήλα, τα οποία αφού ευλογηθούν και καταναλωθούν μετά από τρεις μέρες νηστείας, μπορούν να χαρίσουν παιδάκι στο ζευγάρι που επιθυμεί, αλλά δυσκολεύεται να αποκτήσει.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα η σκέψη έρχεται στη μορφή της γυναίκας, η οποία αντιμετωπίζει κάποια δυσκολία στην προσπάθεια της να αποκτήσει το μικρό θησαυρό που ονειρεύεται καιρό.


Γράφει η Μαρία Μαυρουδή, εκπαιδευτικός


Η ψυχολογική της κατάσταση όχι και τόσο καλή. Θλίψη , στενοχώρια , ενοχές και βέβαια η διατύπωση της χιλιοειπωμένης φράσης “Γιατί σε μένα”, η οποία ψάχνει να βρει μία καθησυχαστική απάντηση μαζί με τα ελπιδοφόρα λόγια που ξυπνούν την αισιοδοξία στην ψυχή ότι σύντομα θα γίνει και εκείνη μανούλα.
Υπογονιμότητα ένα θέμα που δυστυχώς έχει πάρει τα τελευταία χρόνια τεράστιες διαστάσεις, αφού όλο και περισσότερα ζευγάρια δυσκολεύονται να γίνουν γονείς. Οι λόγοι πολλοί, αλλά ο πιο σημαντικός θεωρείται το άγχος το οποίο σε ανάλογες περιπτώσεις, θεωρείται ως κακός σύμβουλος. Πως μπορεί όμως μια γυναίκα να μην έχει άγχος σε τέτοιες περιπτώσεις;

Υπάρχει λύση, αρκεί να σκεφτεί με ψυχραιμία και να αναλογιστεί ότι εκεί που υπάρχει η θέληση του Θεού, όλα μπορούν να γίνουν. Με πίστη και με θερμή προσευχή όλα τα αδύνατα γεγονότα μπορούν να γίνουν δυνατά. Εξάλλου καθημερινά τόσα και τόσα παραδείγματα αποτελούν μαθήματα ζωής, για όλους μας και αποδεικνύουν τα θαύματα που συντελούνται.
Μεγάλη η Χάρη της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου. Ας χαρίσει τους μικρούς πολύτιμους θησαυρούς σε όσα ζευγάρια τους επιθυμούν…

Προηγούμενες

Η ιστορία του πεντοζάλι…

Κρητικές παραδοσιακές χειρομυλόπιτες

Επόμενη

Σχολιάστε