Η τελευταία μέρα της τηλεκπαίδευσης…με τη ματιά μιας μαμάς!

|

Η τελευταία μέρα της τηλεκπαίδευσης σήμερα…

Τέλος η τηλεκπαίδευση για τα παιδιά Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων, αφού όπως έχει ανακοινωθεί τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά μετά τις διακοπές του Πάσχα, τη Δευτέρα 10 Μαϊου!

Σήμερα το πρωί ρώτησα την κόρη μου πως νιώθει που θα επιστρέψουν στο σχολείο μετά από τόσο καιρό, αλλά δεν την είδα και τόσο ενθουσιασμένη …

Όλο αυτό το διάστημα τα παιδιά μας μικρά και μεγάλα, έχασαν τη ρουτίνα τους, την καθημερινότητα τους, ανάμεσα στα άλλα! Με το άνοιγμα λοιπόν των σχολείων, άντε πάλι να προσαρμοστούν, θα έχει καλοκαιριάσει στο μεταξύ, άντε να μαζευτεί το μυαλό τους στο μάθημα! Κάπως έτσι λοιπόν πάει κι αυτή η χρονιά και να ευχηθούμε να είναι η τελευταία!

Όμως θα ήθελα εδώ να αναφερθώ στην προσπάθεια που έκαναν όλο αυτό τον καιρό τα παιδιά μας, τα οποία κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μία κατάσταση δύσκολη, με προβλήματα τεχνικά, “μαμά κόλλησε το tablet, να πάρω τον υπολογιστή σου;”, με τα διαγωνίσματα που έπρεπε να γράψουν σε “περιβάλλον πλατφόρμας” και όχι στην τάξη, με ότι αυτό συνεπάγεται, μακριά από τους φίλους και συμμαθητές τους, χωρίς άλλες δραστηριότητες…

Από την άλλη οι εκπαιδευτικοί έπρεπε επίσης να μπουν σε μια διαδικασία διαφορετική και δύσκολη. Δεν είναι εύκολο κάνεις μάθημα με κλειστές οθόνες, βλέποντας μόνο ένα όνομα, χωρίς να ξέρεις αν το παιδί εκείνη την ώρα είναι στο γραφείο του, στο κρεβάτι του ή παίζει με το κινητό του!

Όσο για τους γονείς που κλήθηκαν να παίξουν ρόλο τεχνικού συμβούλου, ψυχολόγου, animater, σεφ, και όλα τα υπόλοιπα, είμαι σίγουρη ότι  θα μας φανούν χρήσιμες όλες αυτές οι δεξιότητες που αποκτήσαμε, τον τελευταίο χρόνο!

Ελπίζω και εύχομαι πραγματικά, να είναι η τελευταία φορά που τα παιδιά μας έκαναν μάθημα πίσω από μια οθόνη και να μπορέσουν να αναπληρώσουν αυτό το χρόνο, όχι μόνο σε επίπεδο μάθησης, αλλά και στο θέμα της κοινωνικής απομόνωσης που αναγκάστηκαν να βιώσουν και εκείνα!

Με προσοχή λοιπόν και με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, Καλές Διακοπές, Καλό Πάσχα και καλή επιστροφή στην κανονικότητα σε όλα τα παιδιά, σε όλους τους εκπαιδευτικούς και βέβαια σε όλους τους γονείς!!!

 

Αγγελική Λενακάκη

Προηγούμενες

Παιδικά βιβλία για το Πάσχα!

Πάσχα: Τι δώρο θα κάνουμε στη νονά;

Επόμενη

Σχολιάστε