Τα χριστουγεννιάτικα νέα των ΕΛΤΑ…

|

Τα χριστουγεννιάτικα νέα των ΕΛΤΑ…

Εδώ και 30 χρόνια, πριν τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία υποδέχονται τα γράμματα μικρών και μεγάλων, με παραλήπτη τον ‘Αγιο Βασίλη. Γράμματα πολύχρωμα και συγκινητικά, γράμματα γεμάτα ευχές, επιθυμίες, αγωνίες και ελπίδα.

Και φέτος τα ΕΛΤΑ πιστά στο ραντεβού τους ετοιμάζονται να υποδεχτούν τα γράμματα των παιδιών, κρατώντας ζωντανή τη μαγεία των Χριστουγέννων!!!

Φέτος προσκαλούν και τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στη δράση: «Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη» και μαζί ας δείξουμε στα παιδιά τη μαγεία της ιδιόχειρης αλληλογραφίας!

Πώς; Πριν τα Χριστούγεννα, αφιερώστε χρόνο για να γράψετε μαζί με τους μαθητές σας το γράμμα τους στον Άγιο Βασίλη. Βάλτε σε αυτό φαντασία, χρώμα, τις επιθυμίες και τις ευχές τους.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε όλα τα γράμματα των παιδιών σε ΕΝΑΝ φάκελο με παραλήπτη τον Άγιο Βασίλη και στη θέση του αποστολέα σημειώστε:

το όνομα και την πλήρη ταχυδρομική διεύθυνση του σχολείου σας
την τάξη και τον αριθμό των μαθητών σας
το όνομα του υπεύθυνου εκπαιδευτικού
Τέλος, ταχυδρομήστε τα γράμματα στο ειδικό κόκκινο γραμματοκιβώτιο (ή στο κίτρινο γραμματοκιβώτιο) των ΕΛΤΑ.

Και μετά;

Τη νέα χρονιά, όταν ανοίξουν ξανά τα σχολεία, θα λάβετε από εμάς έναν φάκελο με τόσες απαντήσεις για τους μαθητές σας, όσες μας έχετε εσείς υποδείξει πάνω στον φάκελο που μας στείλατε!

Tip: Μπορείτε να σχεδιάσετε μία μικρή γιορτή για να μοιράσετε τις απαντήσεις και -γιατί όχι;- να διατηρήσετε την επικοινωνία τους με τον Άγιο Βασίλη, στέλνοντάς μας, με τον ίδιο τρόπο, τα μηνύματα και τις εντυπώσεις των μαθητών σας.

Προσοχή: μπορείτε να στείλετε τα γράμματά σας το αργότερο έως τις 20 Δεκεμβρίου.

Περισσότερα για αυτές τις όμορφες δράσεις στο νέο διαδραστικό site των ΕΛΤΑ hohoho.elta.gr

Προηγούμενες

Ρολάκια με σπανάκι, φέτα και σπιτικό ζυμάρι!

Η πρώτη χριστουγεννιάτικη διαφήμιση είναι της Disney!

Επόμενη

Σχολιάστε