Στις 11 Ιανουαρίου, οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία!

|

σχολείο

Στο φυσικό τους χώρο ετοιμάζονται να επιστρέψουν οι μαθητές όλων των βαθμίδων τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πέτσα. Μάλιστα για να γίνει εφικτό, η χώρα μπαίνει σε ακόμη πιο αυστηρούς περιορισμούς για μια εβδομάδα, προκειμένου να κρατηθεί το ιικό φορτίο σε χαμηλά επίπεδα.

«Στόχος είναι να φτάσουμε, με ασφάλεια, στις 11 Ιανουαρίου, στη βέλτιστη δυνατή επιδημιολογική κατάσταση. Και έτσι, από 11 Ιανουαρίου, να ξαναχτυπήσει το κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας. Να αποκατασταθεί η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Τα παιδιά να απαλλαγούν από την ψυχολογική φόρτιση όλης αυτής της περιόδου. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας να συναντηθούν ξανά με το λειτούργημά τους. Και οι μαθητές όλων των βαθμίδων να επιστρέψουν με ασφάλεια στα θρανία τους. Στον φυσικό τους χώρο. Στο δεύτερο σπίτι τους. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους. Μένουμε τις λίγες αυτές ημέρες σπίτι και στις 11 Ιανουαρίου επιστρέφουμε στην σημερινή κατάσταση και με τα σχολεία μας ανοιχτά» είπε ο κ. Πέτσας.

Έτσι λοιπόν από αύριο, Κυριακή 3 Ιανουαρίου και 6:00 το πρωί, μέχρι τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών, που είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα. Συγκεκριμένα ενεργοποιούνται 3 έκτακτα μέτρα:

– Σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

– Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

– Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους. Η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς. Οι εκκλησίες μας, μετά τις 11 Ιανουαρίου 2021, θα υποδεχθούν ξανά τους πιστούς για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. 

Προηγούμενες

Ιδέες για να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας…δωρεάν!

Πρωινό ξύπνημα και επιστροφή στη σχολική καθημερινότητα!

Επόμενη

Σχολιάστε