Σεμινάρια Αστρονομίας για Παιδιά

|

Διαδικτυακά σεμινάρια Αστρονομίας για παιδιά από 7 έως 11 ετών πραγματοποιούνται από τους αστρονόμους του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου. Οι νεαροί  εξερευνητές του διαστήματος θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα αστρονομικό ταξίδι γνώσης!

Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιήθηκετο Σάββατο 28 Νοεμβρίου, με θέμα: Σχέσεις Ηλίου – Γης και Διαστημικός Καιρός και εισηγήτρια ήταν η κ. Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού, Αστροφυσικός Ph.D και το δεύτερο πραγματοποιήθηκε το περασμένο  Σάββατο  με
Θέμα: Ηλιακό Σύστημα και Διαστημικές Αποστολές και Εισηγητή τον κ. Δημήτριος Τσιμπίδας, Φυσικός Διαστήματος M.Sc.

Το πρόγραμμα για τα επόμενα σεμινάρια έχει ώς εξής:

Σάββατο 12/12, ώρα 11:00
Θέμα: Αστέρια και Γαλαξίες
Εισηγητής: Αχιλλέας Στράντζαλης, M.Sc, Υπ. Διδάκτορας Αστροφυσικής
Σάββατο 19 /12, ώρα 17:00
Παρατήρηση της Σελήνης και του πλανήτη Άρη από το ιστορικό τηλεσκόπιο «Δωρίδης» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο λόφο της Πνύκας.
*Η δράση αναφέρεται σε παιδιά 7-11 ετών και θα διεξάγεται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ZOOM. Στην παρατήρηση από το τηλεσκόπιο (κατά την τελευταία συνάντηση) μπορεί να συμμετέχει και ένας γονέας με κάθε παιδί.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κόστος και την διαδικασία συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2103490160 και 210 3490055 από Δευτέρα έως Παρασκευή (ώρες: 10:00 – 14:00) ή στο e-mail:

Προηγούμενες

Από την Ειρεσιώνη στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Πειράματα για παιδιά στο σπίτι!

Επόμενη

Σχολιάστε