Σαλάτα Ανοιξιάτικη….

|

Για να διατηρήσει ο φρέσκος δυόσμος το όμορφο χρώμα του χωρίς να μαυρίσει τον ψιλοκόβουμε την τελευταία στιγμή πριν τον ρίξουμε στο λαδόξιδο.

ΥΛΙΚΑ
  • 3 μέτρια παντζάρια, κατά προτίμηση βιολογικά
  • αλάτι
  • 700 γρ. ανάμεικτα σαλατικά (σπανάκι, διάφορα μαρούλια όπως κόκκινο, σγουρό, κλασικό ή «σαλάτα», ρόκα, βαλεριάνα, τρυφερά ραδικάκια κ.ά), καλά πλυμένα, στεγνά και χονδροκομμένα)
  • 2 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα πρώτα στη μέση και μετά κάθε κομμάτι σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 4 σφικτοβρασμένα αυγά, ξεφλουδισμένα και κομμένα στα τέσσερα
  • Για τη σάλτσα δυόσμου
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο (ή άλλο λευκό ξίδι)
  • 3 κουτ. σούπας χυμός πορτοκαλιού
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • τα φυλλαράκια από ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη διαδικασία πατήστε εδώ

Προηγούμενες

Παιδί & Έφηβος στην εποχή του COVID-19

Από το Μέγαρο των παιδιών…’Ολα είναι όπερα!

Επόμενη

Σχολιάστε