Πολύσπορα κριτσίνια με τριφτό παντζάρι

|

Από τα πιο νόστιμα και γρήγορα σνακ. Τραγανά, χρωματιστά με πολλούς σπόρους που δίνουν έξτρα τραγανότητα. Μπορείτε να τα σερβίρετέ τα με ντιπ και τυριά σαν ορεκτικό ακόμα και σε επίσημα γεύματα.

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. αλεύρι πολύσπορο, Μύλοι Δάκου
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο, Μύλοι Δάκου
1 μεγάλο παντζάρι, καθαρισμένο, τριμμένο στον τρίφτη και καλά στυμμένο
1 κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι
1 γεμάτο κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
400 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
60 ml λευκό κρασί
150 γρ. πικάντικη γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
100 γρ. ανάμεικτοι σπόροι, ειδικοί για πολύσπορο ψωμί (π.χ. ηλιόσποροι, πασατέμπο, λιναρόσπορος, σουσάμι απλό και μαύρο)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο, για το άλειμμα

Για την εκτέλεση εδώ

Προηγούμενες

Τα ξημερώματα αλλάζει η ώρα

Πως μπορούμε να αξιολογήσουμε μια παιδική ζωγραφιά

Επόμενη

Σχολιάστε