Πικάντικα κεμπάπ

|

Τα πεντανόστιμα αυτά κεμπάπ συνοδεύονται με αραβικές πίτες, ντομάτες και μια εύκολη σάλτσα γιαουρτιού: Ζεσταίνω ελαφρώς στο γκριλ 6 μεσαίες αραβικές πίτες, λαδωμένες και βάζω στο κέντρο τους τα ψημένα κεμπάπ.

Συμπληρώνω με ροδέλες κρεμμυδιού, φετούλες ντομάτας και 1 – 2 κουτ. σούπας γιαούρτι που έχω αρωματίσει με λίγο λιωμένο σκόρδο, ψιλοκομμένα φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου και λίγη πάπρικα σε σκόνη.

ΥΛΙΚΑ
400 γρ. αρνίσιος κιμάς, (ζητήστε από τον κρεοπώλη να αλέσει τον κιμά 2 φορές για να είναι πολύ λεπτοκομμένος
400 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς, κατά προτίμηση από σπάλα ή μπούτι (ζητήστε από τον κρεοπώλη να αλέσει τον κιμά 2 φορές για να είναι πολύ λεπτοκομμένος)
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
2 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
1 πιπεριά Φλωρίνης, πολύ ψιλοκομμένη
1 κουτ. σούπας πάπρικα καυτερή, σε νιφάδες (ή καυτερό μπούκοβο)
½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν (ή σκόνη τσίλι) ή λιγότερη ποσότητα, αν δεν αντέχετε τα καυτερά
½ κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
αλάτι
1 κουτ. σούπας ούζο
½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) νερό
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Η διαδικασία εδώ

Προηγούμενες

Τι ισχύει σε όλη τη χώρα

Χοιρινά σουβλάκια στη σχάρα

Επόμενη

Σχολιάστε