Τι περιμένουμε από το 2021;

|

Μπορεί η χρονιά που πέρασε να μας ταλαιπώρησε, όμως μας έδωσε και ένα πολύτιμο μάθημα! Μας έδωσε την ευκαιρία να εκιμήσουμε τα “δεδομένα” και τα “αυτονόητα”! Ένας περίπατος, μια αγκαλιά, το σχολείο για τα παιδιά, ένα τραπέζι με φίλους, γενέθλια, γιορτές και τόσα άλλα απλά και καθημερινά που έχουμε στερηθεί τόσους μήνες!  Οι ευχές μας λοιπόν για το νέο χρόνο εστιάζονται σε αυτά τα απλά και καθημερινά, να μπορέσουμε και πάλι να τα ζήσουμε. Αυτό ευχόμαστε για το 2021!

Περίπατος-Εκδρομή

Ναι και σήμερα μπορούμε να κάνουμε έστω μια μικρή βόλτα, στο πλαίσιο της σωματικής άσκησης, αλλά με προϋποθέσεις:  Να έχουμε συμπληρώσει το απαραίτητο έγγραφο, να φοράμε μάσκα, να είμαστε μόνο με κάποιο μέλος της οικογένειας μας, να είμαστε κοντά στο σπίτι μας… Εμείς όμως αναζητούμε εκείνες τις ανέμελες βόλτες κοντά ή μακριά από το σπίτι, με το αυτοκίνητο ή περπατώντας, με την οικογένεια ή με φίλους, όποια ώρα, όση ώρα , χωρίς μηνύματα και έγγραφα, χωρίς μάσκες, χωρίς πρόστιμα, χωρίς άγχος!!!

Γιορτές-γενέθλια

γενέθλια

Μπορεί οι ρυθμοί της καθημερινότητας να μη μας επιτρέπουν να οργανώνουμε συχνά τραπεζώματα με φίλους ή συγγενείς, όμως υπάρχουν κάποιες περιστάσεις που θεωρούμε δεδομένο ότι θα μαζευτούμε για να γιορτάσουμε, γενέθλια, γιορτές ή για ένα Κυριακάτικο τραπέζι! Το 2020, μας το στέρησε και αυτό!

Σχολείο-δραστηριότητες

σχολείο

Ποιος θα μας το έλεγε ότι θα έρθει μια εποχή που τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά, θα νοσταλγούσαν τις μέρες που τα σχολεία ήταν ανοιχτά!  Ανυπομονούσαμε για τις διακοπές και τώρα ανυπομονούμε για την επιστροφή… Παρά το πρωινό ξύπνημα και τα δρομολόγια για σχολείο και δραστηριότητες, ήταν μια καθημερινότητα που ευχόμαστε γρήγορα να επανέλθει!

Εργασία και χαρά!

Πολλοί συνάνθρωποι μας δεν έχουν επηρεαστεί στο θέμα της εργασίας από το lockdown, υπάρχουν όμως αρκετές κατηγορίες επαγγελματιών που έχουν πληγεί και η καθημερινότητα τους πλέον είναι πολύ δύσκολη. Μακάρι το 2021 να δώσει σε αυτούς τους ανθρώπους, τη δυνατότητα να συνεχίσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα και να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τις προηγούμενης χρονιάς.

Αγκαλιές-χαιρετισμοί-αποστάσεις

Οι αγκαλιές με τους αγαπημένους μας, σίγουρα μας έχουν λείψει, όμως αυτό που πληγώνει περισσότερο είναι να μη μπορούμε καν να επισκεφτούμε τους γονείς ή τα αδέρφια μας, ή αν τύχει και συναντηθούμε να κρατάμε αποστάσεις ασφαλείας για να προστατεύσουμε την υγεία τους!

Ας ευχηθούμε λοιπόν η νέα χρονιά να μας φέρει όσα μας στέρησε η προηγούμενη, πρώτα απ΄όλα την ΥΓΕΙΑ!

Όλα τα υπόλοιπα θα τα φτιάξουμε από την αρχή, αν χρειαστεί!!!

Προηγούμενες

Η εφημερίδα μας, στη διάθεση σας!

Ιδέες για να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας…δωρεάν!

Επόμενη

Σχολιάστε