Πειράματα για παιδιά στο σπίτι!

|

Μουσείο πειραμάτων

Το Μουσείο Πειραμάτων δίνει ραντεβού στο διαδίκτυο με παλιούς και νέους φίλους του, μέσω δραστηριοτήτων ελεύθερης πρόσβασης για όλους. Οι online δράσεις απευθύνονται σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού και τα βοηθούν να περάσουν δημιουργικά το χρόνο που μένουν στο σπίτι.

Τα πειράματα, οι κατασκευές και οι δραστηριότητες έχουν ως στόχο την επαφή των παιδιών με τον κόσμο των επιστημών, χωρίς απαιτητικές λεπτομέρειες, επιστημονική ορολογία και λεπτομερή ερμηνεία των φαινομένων. Οι προτεινόμενες δράσεις θέλουν να φέρουν το Μουσείο Πειραμάτων στο σπίτι σας, να δείξουν ότι τα πειράματα είναι για όλους και ότι η επιστήμη είναι χαρά!

Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν τις ενότητες:

Πειράματα και κατασκευές: Κατέβασε τα αρχεία, πειραματίσου με απλά υλικά και δημιούργησε κατασκευές με θέμα τις επιστήμες.
Science on TV: Παρακολούθησε τα επεισόδια με τα βίντεο-εργαστήρια από το Μουσείο Πειραμάτων και τη δράση Μικροί Ήρωες by stoiximan. Τα πειράματα γίνονται με υλικά καθημερινής χρήσης, οπότε μπορείς να τα δοκιμάσεις στο σπίτι σου.
Δημιουργικές δραστηριότητες: Κατέβασε τα αρχεία εκτύπωσε, λύσε, γράψε και ζωγράφισε δραστηριότητες εμπνευσμένες από τα εργαστήρια του μουσείου πειραμάτων, που αγάπησαν οι μικροί μας επισκέπτες.
On line παιχνίδια και quiz: Παίξε on line παιχνίδια και δες πόσο καλά γνωρίζεις τα  εργαστήρια του μουσείου πειραμάτων.
Όλες οι δραστηριότητες είναι διαθέσιμες στον παρακάτω σύνδεσμο, ενώ διαρκώς προστίθενται και νέες.

http://www.mouseiopeiramaton.gr

Κάθε μικρός επιστήμονας, όσο μακριά και να είναι, μπορεί να δημιουργήσει το δικό του εργαστήριο, όπου θα μάθει και θα ψυχαγωγηθεί. Δεν ξεχνάμε βέβαια ότι σε κάθε πείραμα, όσο απλό και να είναι, είναι απαραίτητη η επίβλεψη από ενήλικα.

Άλλωστε, οι προτεινόμενες δραστηριότητες αποτελούν μία όμορφη πρόταση για να περάσουμε δημιουργικό και εποικοδομητικό χρόνο μαζί με τα παιδιά μας!

Προηγούμενες

Σεμινάρια Αστρονομίας για Παιδιά

Βιβλία, δώρα γνώσης!

Επόμενη

Σχολιάστε