Παστίτσιο στη γάστρα…με κριθαράκι!

|

Μια υπέροχη πρόταση παστίτσιου στη γάστρα, με κριθαράκι.

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Υπέροχη πρόταση παστίτσιου στη γάστρα, με την υπογραφή της αγαπημένης μας Ντίνας. Τα ζυμαρικά συνολικά, αλλά και πιο ειδικά το χονδρό κριθαράκι παρέχει μεγάλη ποσότητα βιταμινών της οικογένειας Β, οι οποίες ενδυναμώνουν το νευρικό σύστημα και το μεταβολισμό. Ο κιμάς παρέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξία και σίδηρο, συμβάλλοντας στην δημιουργία ενός ισχυρού μυϊκού συστήματος.

Οι διατροφικές ιδιότητες του πιάτου συμπληρώνονται με την παροχή σπουδαίων αντιοξειδωτικών ενώσεων, όπως είναι το λυκοπένιο της ντομάτας και η αλυσίνη του σκόρδου. Και οι αυτές ουσίες αποτελούν ασπίδα προστασίας ενάντια σε κινδύνους που προέρχονται από την έκθεση του οργανισμού σε οξειδωτικούς παράγοντες. Το γάλα που χρησιμοποιείται στη συνταγή, όπως και το σκληρό τυρί Δανίας, βοηθούν στην υψηλή πρόσληψη ασβεστίου για την καλή υγεία των οστών. Το βούτυρο προσθέτει στο θρεπτικό αποτέλεσμα τη ζωτική για το ανοσοποιητικό βιταμίνη D και βιταμίνη Α για πιο υγιές δέρμα και μαλλιά. Υπέροχη γεύση και μοναδικές διατροφικές ιδιότητες!

ΥΛΙΚΑ
400 γρ. κριθαράκι χονδρό ΗΛΙΟΣ
80 γρ. βούτυρο Lurpak
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς, από κιλότο ή τρανς
500 γρ. φρέσκες ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες, με τα υγρά τους
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
1 ξυλάκι κανέλας
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, σε σκόνη
1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου (ή μαϊντανού)
½ φλιτζ. τσαγιού σκληρό τυρί Δανίας Arla, τριμμένο
2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
400 ml γάλα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

Για τη διαδικασία εδώ

Προηγούμενες

Τραυλισμός

Οικονομία στο νερό σημαίνει…

Επόμενη

Σχολιάστε