5+1 Πασχαλινές ταινίες για όλη την οικογένεια

|

Το Πάσχα είναι η πιο σημαντική γιορτή για τους Χριστιανούς. Αυτές τις μέρες θα έχετε την ευκαιρία να δείτε μαζί με τα παιδιά σας, ταινίες για τη ζωή και τα πάθη του Ιησού.

Παρακάτω σας προτείνω κάποιες από τις αγαπημένες πασχαλινές ταινίες, της δικής μας οικογένειας!

 Jesus of  Nazaret

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ (Jesus of Nazareth) είναι τηλεοπτική μίνι σειρά βρετανικής και ιταλικής παραγωγής συνολικής διάρκειας 371 λεπτών( Αλλά στην τηλεόραση παίζει σε 4 μέρη, από την Μεγάλη Τετάρτη μέχρι το Μεγάλο Σάββατο).  Θεωρείται ως η μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της μικρής και της μεγάλης οθόνης, που αναφέρεται στη Γέννηση, τη Ζωή, τα Πάθη και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού. Ο Ιταλός σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι απέδωσε με ευλάβεια τα Πάθη του Ιησού, αναπαριστώντας τα γεγονότα με πίστη στις Γραφές και απόλυτο σεβασμό στην ιερότητα του θέματος. Τα γυρίσματα κράτησαν σχεδόν έναν χρόνο, έγιναν σε αυθεντικούς χώρους και ο Τζεφιρέλι εξασφάλισε ένα επιτελείο διάσημων ηθοποιών και κομπάρσων.
Τα γυρίσματα της σειράς ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 1975 και ολοκληρώθηκαν τον Μάιο του 1976 και έγιναν στο Μαρόκο και την Τυνησία. Οι σκηνές των συναγωγών τραβήχτηκαν στο νησί Djerba, ενώ οι σκηνές της Ιερουσαλήμ τραβήχτηκαν στην πόλη της Τυνησίας Μοναστήρι (το όνομα της πόλης παραμένει Ελληνικό μέχρι και σήμερα).

Ιησούς Χριστός-Γέννηση, θαύματα και παραβολές

Μία όμορφη, διδακτική ταινία κινουμένων σχεδίων, στα ελληνικά, ολόκληρη η ταινία, όπου προβάλει σε ορθόδοξη παρουσίαση την πρώτη παρουσία του Ιησού Χριστού στην γη. Απο την Γέννηση έως και την Ανάληψη  του.

Η Ανάσταση του Ιησού

Το θαύμα της Ανάστασης του Ιησού Χριστού παρουσιάζεται σε μια τηλεταινία 30 λεπτών. Πώς οδηγήθηκε στην Σταύρωση, αλλά και την Ανάσταση; Τι έγινε πριν και μετά; Μέσα σε λίγα λεπτά τα παιδιά θα κατανοήσουν το θαύμα και το νόημα της Ανάστασης, χάρη σε αυτή την ενδιαφέρουσα ταινία.

Η ιστορία του Ιησού

Το animatiοn  δεν είναι ο μόνος τρόπος να  να καταλάβουν τα παιδιά, γιατί πενθούμε την Μεγάλη Εβδομάδα και τι γιορτάζουμε το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Μία ταινία που αφορά μια παρέα παιδίων,που βλέπουν τα θαυματα του Ιησού και την Ανάσταση του.

HOP

Το Ηop είναι μια ταινία ζωντανής δράσης και κινουμένων σχεδίων, με θέμα το Πάσχα από την Universal Pictures και από την Illumination Entertainment, σκηνοθετημένη από τον Τιμ Χιλ με παραγωγό τον Κρις Μελεντάντρι και την Μισέλ Ιμπεράτο Σταμπίλ. Η ταινία κυκλοφόρησε την 1η Απριλίου 2011, στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο. Στο Hop ο Ράσελ Μπραντ κάνει τη φωνή του Λαγού, ενός κουνελιού που δεν θέλει να ακολουθήσει τον πατέρα του, τον Κύριο Λαγό (Χιου Λώρι), στο ρόλο του Λαγού του Πάσχα. Ο Τζέιμς Μάρσντεν στο ρόλο του Φρεντ Ο’Χερ, ενός ανθρώπου που είναι άνεργος και εύχεται να γίνει ο επόμενος Λαγός του Πάσχα και ο Χανκ Αζάρια που κάνει τη φωνή του Κάρολου και του Φιλ, δύο κοτοπουλάκια που σχεδιάζουν να πάρουν τον οργανισμό του Πάσχα.

Μωυσής ο Πρίγκιπας της Αιγύπτου

Η ιστορία του Μωυσή, από την γεννήση του έως και  το πως ελευθέρωσε τον λαό του, από τα δεσμά του Φαραώ Ραμσή, και τους οδήγησε, μετά από 40 χρόνια περιπλάνησης στην έρημο, στη Γη της Επαγγελίας. Είναι η πρώτη ταινία που διαδραματίζεται στη Βίβλο που μέχρι το 1998, κανένα μεγάλο στούντιο κινουμένων σχεδίων δεν είχε ασχοληθεί με τη Βίβλο. Μέχρι που η DreamWorks Animation, το πρωτοεμφανιζόμενο τότε τμήμα της DreamWorks, που ήθελε να αποδείξει πως μπορεί να εκθρονίσει την Disney από τον τίτλο της βασίλισσας του animation, αποφάσισε, με τη δεύτερή της μόλις ταινία να αφηγηθεί την ιστορία του Μωυσή.

Επιμέλεια-Παρουσίαση Μυρτώ Παχάκη

Προηγούμενες

Παιδί…μόνο στο σπίτι!

Μετά το Πάσχα, η επιστροφή στην κανονικότητα!

Επόμενη

Σχολιάστε