Παπούτσια έξω από το σπίτι!

|

Ένας κανόνας που τηρούμε ως οικογένεια είναι “παπούτσια έξω”! Πρόκειται για μια συνήθεια που κουβαλάω από τα παιδικά μου χρόνια…Τότε η μαμά μας είχε τα “πατάκια”, δυο μακρόστενα μαλακά πανάκια, με τα οποία μπαίναμε στο σπίτι και περπατώντας πάνω σε αυτά, γυαλίζαμε και το μωσαϊκό!

Τώρα απλά βγάζουμε έξω τα παπούτσια, φοράμε τις παντόφλες μας και μπαίνουμε στο σπίτι. Εγώ το πάω και λίγο παραπέρα… αφού απολυμάνω τα παπούτσια τα τοποθετώ στην παπουτσοθήκη.

Γιατί όμως τα παπούτσια πρέπει να μένουν εκτός σπιτιού;

Σύμφωνα με την Daily Mail, ειδικοί προειδοποιούν ότι ο κορωνοϊός μπορεί να ζήσει στις σόλες των παπουτσιών μέχρι πέντε ημέρες. Αυτό σημαίνει, πως τα παπούτσια με τα οποία έχουμε περπατήσει σε μέρη με πολυκοσμία, όπως τα σούπερ μάρκετ, τα πάρκα ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι πιθανό να μεταφέρουν τον ιό στο σπίτι και ενδεχομένως στον οργανισμό μας. Εκτός λοιπόν, από τα βακτήρια, τους μύκητες και τους ιούς που αναπαράγονται στη σόλα ενός παπουτσιού, μπορούν επιπλέον να προσγειωθούν σταγονίδια αναπνοής και να σταθούν οπουδήποτε, όπως για παράδειγμα στα κορδόνια ή το τακούνι.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για τον καθαρισμό των παπουτσιών;

Μπορείτε να καθαρίσετε τα παπούτσια σας με μαντηλάκια που περιέχουν απορρυπαντικό, οινόπνευμα ή να τα πλύνετε με σαπούνι και νερό. Ωστόσο, οι ειδικοί συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή στον καθαρισμό των παπουτσιών, αφού υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μεταφερθεί ο ιός στην πετσέτα, το μαντηλάκι και έπειτα στα χέρια μας. Συνεπώς, καλό είναι να τα καθαρίζετε με προϊόντα μιας χρήσης, φορώντας πάντα γάντια. Μην ξεχνάτε, πως τα συνθετικά υλικά από τα οποία κατασκευάζονται συνήθως τα παπούτσια δεν είναι πορώδη και άρα δεν επιτρέπουν στον αέρα, το καθαριστικό υγρό ή την υγρασία να τα διαπεράσουν προκειμένου να καθαριστούν καλά, επομένως, σε κάθε περίπτωση τα αφήνουμε εκτός σπιτιού.

Όποιος βγάλει πρώτος τα παπούτσια του κερδίζει!

Το να βγάζουμε τα παπούτσια πριν μπούμε στο σπίτι πρέπει να γίνει συνήθεια σε μικρούς και μεγάλους. Γι’ αυτό βρείτε έξυπνες ιδέες ή παιχνίδια που θα βοηθήσουν τα παιδιά να εφαρμόζουν τον κανόνα. Κάντε διαγωνισμούς με έπαθλο, για παράδειγμα “όποιος βγάλει πρώτος τα παπούτσια του πριν μπει στο σπίτι κερδίζει αυτοκόλλητο” ή ορίστε τα παιδιά “αστυνόμους παπουτσιών” που θα επιβάλλουν “πρόστιμο” σε όποιον πάει να μπει στο σπίτι με τα παπούτσια!

Την επόμενη φορά που θα γυρίσετε σπίτι, θυμηθείτε να αφήσετε τα παπούτσια σας -και τον ιό- στην εξώπορτα!

boommag.gr

Προηγούμενες

Πως να διακοσμήσουμε το τραπεζάκι του σαλονιού

Η ώρα του καφέ…

Επόμενη

Σχολιάστε