Πανακότα με κεράσια

|

Δροσερό και ανάλαφρο γλύκισμα που θα φτιάξουμε με ώριμα κεράσια και ζελέ για όμορφο χρώμα και έντονη γεύση. Μπορούμε να το φτιάξουμε και με φράουλες, χρησιμοποιώντας αντίστοιχο φρουί ζελέ και ίση ποσότητα από φρέσκες φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα.

ΥΛΙΚΑ
70 ml φρέσκο γάλα, χλιαρό προς ζεστό
150 γρ. φρουί ζελέ κεράσι (ζυγίζουμε τη σκόνη που περιέχει η συσκευασία)
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 λοβός βανίλιας (τον χαράζουμε κατά μήκος στη μέση και ξύνουμε τα σποράκια με ένα μαχαιράκι) ή 2 κουτάκια σκόνη βανίλιας
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
200 γρ. φρέσκα κεράσια, πλυμένα, χωρίς κοτσάνια και κουκούτσια, κομμένα στη μέση

Για τη διαδικασία εδώ

Προηγούμενες

Εκπαιδευτικές δράσεις, εξ αποστάσεως, από το Δήμο Φαιστού

Εργαστήρια δεξιοτήτων από το Σεπτέμβριο, σε όλα τα σχολεία

Επόμενη

Σχολιάστε