Παιδί & Έφηβος στην εποχή του COVID-19

|

Ένα διαδικτυακό σεμινάριο, με θέμα παιδί και έφηβος στην εποχή του covid-19, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, από τις 17:30 έως 19:30.

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε γονείς, αλλά και σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων (επαγγελματίες & φοιτητές), με στόχο να τους βοηθήσει να δουν από ένα διαφορετικό πρίσμα τη νέα οικογενειακή καθημερινότητα, με τις αλλαγές που επέφερε η περίοδος του COVID-19.
Εισηγήτρια θα είναι η Δρ. Ελένη Λιβανίου Εκπαιδευτική Ψυχολόγος,  Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Δυσλεξίας, Υπεύθυνη μαθησιακού τμήματος της ειδικής θεραπευτικής και διαγνωστικής μονάδας για το παιδί “Σπύρος Δοξιάδης”

Η περίοδος της πανδημίας και οι συνθήκες καραντίνας μας έχουν εισάγει σε μια νέα και διαφορετική συνθήκη της καθημερινότητας. Οι συνέπειες της πανδημίας είναι πολύπλευρες και εκτείνονται σε πολλαπλά επίπεδα.

Σχετίζονται με τα συναισθήματα, τις σχέσεις, τις πεποιθήσεις και τους τρόπους επικοινωνίας μεταξύ των γονέων και των παιδιών. Η σχολική παρακολούθηση, η απόδοση και η επένδυση διαφοροποιούνται με τους νέους κανόνες και τα νέα δεδομένα στην εκπαίδευση.

Θα προταθούν τρόποι για τον επαναπροσδιορισμό των μέχρι τώρα δεδομένων, ώστε να αξιολογήσει ο κάθε γονέας τον ρόλο του και να κατανοήσει την αναγκαιότητα τώρα, περισσότερο από ποτέ, της στήριξης και της συναισθηματικής πλαισίωσης των παιδιών και των εφήβων.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ΔΩΡΕΑΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ 

Προηγούμενες

Η Κατερίνα Σταματάκη, έκανε το όνειρο της πραγματικότητα!

Σαλάτα Ανοιξιάτικη….

Επόμενη

Σχολιάστε