Όταν η μαμά εργάζεται …online!

|

Όταν αποφάσισα να κάνω οικογένεια το θέμα “καριέρα”, έπρεπε να μπει στην άκρη για λίγο … Όσο όμως τα παιδιά μεγάλωναν, τόσο μεγάλωνε και η δική μου ανάγκη να εργαστώ, για να προσφέρω κάτι περισσότερο στην οικογένεια μου, αλλά στον ίδιο μου τον εαυτό!   

Σύμμαχος μου το διαδίκτυο, ιδέες πολλές και ενδιαφέρουσες, αλλά για μένα βασική προϋπόθεση, ήταν να μπορώ να εργαστώ από το σπίτι! Όμως τελικά αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι όλα έχονται στην ώρα τους!

Έτσι λοιπόν πριν λίγα χρόνια, πήρα την απόφαση να ξεκινήσω τα σεμινάρια ως εκπαιδεύτρια ρομποτικής, ήμουν πολύ ενθουσιασμένη γιατί έβλεπα ότι ήταν κάτι πολύ ενδιαφέρον και δημιουργικό και ήμουν επίσης βέβαιη για την απήχηση που θα είχε, βλέποντας πόσο πολύ άρεσε στα δικά μου παιδιά! Ακόμη και η προϋπόθεση για εργασία από το σπίτι είχε επιτευχθεί, αφού ο χώρος ήταν σχεδόν δίπλα μου!

Ωστόσο όταν εμείς κάνουμε σχέδια και όνειρα κάποιος εκεί ψηλά γελάει…Το ξέρω ότι δεν έχει προσωπικά θέματα μαζί μου, αλλά αυτή η πανδημία μας επηρέασε…σχεδόν όλους!

Έτσι λοιπόν και το δικό μου Δημιουργικό Εργαστήρι, από τον περασμένο Νοέμβρη είναι κλειστό και με ανυπομονησία περιμένει ξανά τους μικρούς επιστήμονες να του δώσουν ζωή και χαρά με τις όμορφες δημιουργίες τους!

Επειδή όμως ήμουν κάτι παραπάνω από σίγουρη ότι το lockdown των 2-3 εβδομάδων, θα είχε μεγαλύτερη διάρκεια, αποφάσισα να το εκμεταλλευτώ…δημιουργικά!

Το θετικό ήταν ότι μόλις ξεκινούσε ο Χειμώνας, η εποχή που μας αρέσει να μένουμε περισσότερο στο σπίτι, οπότε σκέφτηκα να το αξιοποιήσω, επαναφέροντας τις…δημοσιογραφικές μου δεξιότητες!

Κάπως έτσι λοιπόν ξεκίνησε το familytime.gr! Και κάπως έτσι μπήκα κι εγώ στη διαδικασία της εργασίας από το σπίτι, παράλληλα με τα υπόλοιπα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις που έχουμε όλες οι μαμάδες!

Τα πλεονεκτήματα της τηλεργασίας

Μπορώ να πω λοιπόν ότι αυτός ο τρόπος εργασίας έχει πολλά πλεονεκτήματα. Το πιο βασικό είναι τα λειτουργικά έξοδα, αφού μπορείς να εργάζεσαι από το γραφείο του σπιτιού σου, έχεις λιγότερο άγχος γιατί με ένα καλό προγραμματισμό μπορείς να ασχοληθείς περισσότερο με την οικογένεια και τις υποχρεώσεις του σπιτιού, ενώ επίσης σημαντικό είναι το κόστος της μετακίνησης, που είναι μηδενικό!

Αυτή η νέα λοιπόν μορφή εργασίας που δείχνει να καθιερώνεται και στη χώρα μας, εκμηδενίζει τις αποστάσεις και τις μετακινήσεις, έχει όμως και ένα αλλό τρόπο διοίκησης, η οποία βασίζεται στα αποτελέσματα και όχι τόσο στην παρακολούθηση των εργαζομένων. Ήδη από το 2008 στην Αμερική 2,8 εκατομμύρια εργαζομένων δουλεύουν από το σπίτι, ενώ ακόμη και οι τηλεφωνικές εταιρείες απασχολούν τους υπαλλήλους τους από το σπίτι.

Σύμφωνα με μελέτες τα επόμενα τρία χρόνια, η τηλεργασία θα αυξηθεί στο 65% στον ιδιωτικό τομέα και στο 33% στο δημόσιο, ενώ μπορεί να αυξηθεί και η παραγωγικότητα των επιχειρήσεων, αφού θα υπάρχει μείωση των λειτουργικών εξόδων.

Επίσης όταν οι εργαζόμενοι δεν χρησιμοποιούν συχνά το αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις τους, μειώνεται το κυκλοφοριακό πρόβλημα, άρα και η ρύπανση του περιβάλλοντος.

Τέλος μπορούμε να πούμε ότι η τηλεργασία μπορεί να είναι χρήσιμη σε κάποιον που αναζητά δουλειά, αλλά ζει μακριά από κάποια πόλη! Με τον τρόπο αυτό είναι εύκολο για τον καθένα να εργαστεί από οπουδήποτε, αρκεί να έχει υπολογιστή και σύνδεση στο διαδίκτυο!

Αγγελική Λενακάκη

Διαχειρίστρια του Familytime.gr

Προηγούμενες

6 λόγοι για να πούμε “ναι” στη νηστεία!

Το σπανακόρυζο και ο Ποπάυ!

Επόμενη

Σχολιάστε