Μπακαλιάρος σκορδαλιά

|

Το κουρκούτι που σας προτείνω κάνει μια κρούστα απίθανα λεπτή και τραγανή. Αν δεν θέλετε όμως μπορείτε απλώς να αλευρώσετε τα κομμάτια με τον εξής τρόπο: Σε ένα μπολ βάζετε νερό και σε ένα άλλο μπολ αλεύρι. Βουτάτε τα κομμάτια του μπακαλιάρου πρώτα στο νερό, μετά στο αλεύρι, τινάζετε και μετά ξανά στο νερό, τινάζετε λίγο και βουτάτε στο λάδι, με προσοχή γιατί το λάδι θα τσιτσιρίζει έντονα.

ΥΛΙΚΑ
Για τον μπακαλιάρο
1½ κιλό παστός μπακαλιάρος, κατά προτίμηση φιλεταρισμένος, κομμένος σε μέτρια κομμάτια-μερίδες
άφθονο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Για το κουρκούτι
2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζ. τσαγιού μπίρα ή σόδα (το αναψυκτικό)
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ούζο
Για τη σκορδαλιά
½ φραντζόλα ψωμί, κατά προτίμηση λευκό και μπαγιάτικο (2 – 3 ημερών)
μερικές σκελίδες σκόρδου, όσες θέλετε ανάλογα με το πόσο δυνατή θέλετε τη σκορδαλιά, ψιλοκομμένες
4 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη διαδικασία εδώ

Προηγούμενες

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο με σκορδαλιά την 25η Μαρτίου;

Υγιή δόντια: Συμβουλές για όλη την οικογένεια

Επόμενη

Σχολιάστε