Η “Μπουμπουλίνα” με την Ειρήνη Παπά, στην ΕΡΤ2

|

Η ΕΡΤ στο πλαίσιο των αφιερωμάτων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση θα μεταδώσει σήμερα στις 20:30 το ιστορικό δράμα «Μπουμπουλίνα» με την Ειρήνη Παπά, τον Νίκο Κούρκουλο, στην πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση και άλλους λαμπρούς ηθοποιούς της εποχής.

Η ταινία γυρίστηκε το 1959 και το μοναδικό αντίγραφό της ήταν μια κασέτα VHS (εγγραφή σε οικιακό βίντεο από παλιότερη μετάδοση της ΕΡΤ).

Η ταινία αποκαταστάθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Εργαστηρίου Μελέτης Ελληνικού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (ΕΜΕΚΤ) του τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2 σε υψηλή ανάλυση.

Μπουμπουλίνα

«Μπουμπουλίνα»

Ιστορικό δράμα, παραγωγής 1959.

Σκηνοθεσία: Κώστας Ανδρίτσος

Σενάριο: Νέστορας Μάτσας, Κ. Ασημακόπουλος

Φωτογραφία: Giovanni Varriano

Μουσική: Κώστας Καπνίσης

Παίζουν: Ειρήνη Παπά, Ανδρέας Μπάρκουλης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Μιράντα Μυράτ, Γεωργία Βασιλειάδου, Χριστόφορος Νέζερ, Νίκος Κούρκουλος (στην πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση), Κούλης Στολίγκας, Βασίλης Κανάκης, Γκίκας Μπινιάρης, Αρτέμης Μάτσας, Κούλα Αγαγιώτου, Γιώργος Φόρας, Γρηγόρης Βαφιάς, Γιώργος Ολύμπιος, Γιώργος Βελέντζας, Στράτος Ζαμίδης, Λευτέρης Βουρνάς, Γιώργος Ντουνάκης, Δημήτρης Χόπτηρης, Τάσος Δαρείος, Μίμης Ρουγγέρης, Νίκος Τσαχιρίδης.

μπουμπουλίνα

Διάρκεια: 84΄

 

Προηγούμενες

Αϊτή: Η πρώτη χώρα που αναγνώρισε την Ελληνική Επανάσταση!

Τα ξημερώματα αλλάζει η ώρα

Επόμενη

Σχολιάστε