Ο Μεσημεράς… και οι βεγγέρες του καλοκαιριού!!!

|

Δύσκολος Αύγουστος και ο φετινός, ένα καλοκαίρι που θα το θυμόμαστε για τις μεγάλες καταστροφές από τις πυρκαγιές, για τον πολυήμερο καύσωνα και βέβαια για τις δυσκολίες που βιώνουμε καθημερινά λόγω της πανδημίας! 
Μέσα λοιπόν σε όλες αυτές τις δυσκολίες, αναπόφευκτα έρχονται στο μυαλό αναμνήσεις περασμένων καλοκαιριών, ξένοιαστων και χαλαρών! Μάλιστα αν πάμε σ΄εκείνα τα δικά μας παιδικά καλοκαίρια, που νομίζω ότι ήταν μόλις χθες, σκέφτομαι πόσο τυχερή είναι η δική μας γεννιά γιατί πρόλαβε μια ξένοιαστη παιδική ηλικία που κάθε παιδί θα ονειρευόταν!

Ναι μπορεί να μην υπήρχε ούτε διαδίκτυο, ούτε τηλέφωνα, ούτε υπολογιστές και μαμάδες μόνιμα αγχωμένες για το πως θα απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά τους, όμως τα παιδιά δεν ένιωθαν μοναξιά ή βαρεμάρα, γιατί σε κάθε γειτονιά υπήρχε αυτή η πολυαγαπημένη αλάνα που πάντα ήταν γεμάτη παιδικές φωνές.

Μια μεσημεριανή ανάπαυλα όμως ήταν απαραίτητη, σύμφωνα με τους μεγαλύτερους, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το παιχνίδι μας το απόγευμα. Και επειδή σπάνια τα παιδιά το αποδέχονταν χωρίς διαμαρτυρία, τότε αναλάμβανε δράση ο …Μεσημεράς! Τι σας θύμισα τώρα ε;

Η φήμη λοιπόν του Μεσημερά που “μάζευε” τα παιδιά που γυρνούσαν στους δρόμους και στις αλάνες και δεν “αγαπούσαν” τον μεσημεριανό ύπνο, είχε φτάσει και στα μέρη μας και μάλιστα ήταν τόσο τρομακτικές οι περιγραφές που δεν υπήρχε περίπτωση να ξεμυτίσουμε από το σπίτι μεσημεριάτικα!

Όμως αυτό που πάντα θυμάμαι με νοσταλγία, είναι οι καλοκαιρινές βεγγέρες, μια ανοιχτή πρόσκληση και η παρέα μεγαλώνει ανάλογα από το ποιος θα περάσει για φίλεμα, τσούγκρισμα για μεζέ και κουβέντα.

Κάπως έτσι λοιπόν ας περάσει και το φετινό καλοκαίρι, τι κι αν είναι τόσο διαφορετικό και δύσκολο …

Με την ευχή και την ελπίδα τα επόμενα καλοκαίρια να είναι καλύτερα!

Προηγούμενες

Σαμιαμίδι…το ακίνδυνο!

Άρχισε ο τρύγος!

Επόμενη

Σχολιάστε