Μαθητικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής για το 1821

|

Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, προκηρύσσει Διαδικτυακό Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής.

Ο Διαγωνισμός έχει τίτλο «Παιδιά και Έφηβοι αποτυπώνουν εικαστικά το νόημα του Αγώνα του 1821» και απευθύνεται σε μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξης του Δημοτικού και των τριών τάξεων του Γυμνασίου, της Ελλάδος  αλλά και σε μαθητές των Ομογενειακών Σχολείων στο εξωτερικό.

Οι μαθητές καλούνται να εκφραστούν δημιουργικά και με τα εικαστικά τους έργα να αποτυπώσουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους για τον ηρωικό αγώνα των προγόνων τους για εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια.

Ο Διαγωνισμός ξεκίνησε την 1η Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται την 31η Μαρτίου 2021.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τα έργα τους στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://wp.me/p5Zp2N-2lZ, στην ιστοσελίδα του ΕΙΠ.

Στους διακριθέντες του Διαγωνισμού θα απονεμηθούν tablets, βιβλία και έπαινοι σε ειδική τελετή η οποία θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού σε ημερομηνία που θα καθοριστεί όταν το επιτρέψουν οι συγκυρίες.

Την επιτροπή αξιολόγησης απαρτίζουν:
Λουΐζα Καραπιδάκη, Ιστορικός Τέχνης, μέλος ΔΣ του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, αντιπρόεδρος ΔΣ του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, ως πρόεδρος, Αφροδίτη Λίτη, Καθηγήτρια Γλυπτικής της Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), ως μέλος, Νικόλαoς Ευσταθίου, Δρ. Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής 5ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης «Γεώργιος Μπουζιάνης», ως μέλος, Παναγιώτης Σιαγκρής, Ζωγράφος, ΕΔΙΠ της Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), ως μέλος, Παρασκευή Τριανταφύλλου, Συντονίστρια Γραφείου Διασύνδεσης Παραρτημάτων του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, ως μέλος.

Λεζάντα έργου:

«Στη σκοπιά», Ξένια Αρταμόνοβα, 11 ετών, Σεβαστούπολη.

[Βραβευμένο έργο του διαγωνισμού παιδικής ζωγραφικής «Η Ελλάδα με τα μάτια των παιδιών», ο οποίος διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στην Ουκρανία].

Πηγή elamazi.gr

 

Προηγούμενες

Ένα παραμύθι για τα παιδιά και το διαδίκτυο, από την ΕΛΑΣ

Κακαβιά Αγιογαληνιώτικη

Επόμενη

Σχολιάστε