Η μαθητική δημοσιογραφία της Κρήτης, ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη

|

Η μαθητική δημοσιογραφία της Κρήτης ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη

Ο Σύλλογος Νεανικής Δημοσιογραφίας «Τύπος και Ουσία – Λευτέρης Δασκαλάκης», συμπληρώνοντας δέκα χρόνια παρουσίας (Μάρτης 2012 – Ιούλης 2022) στον Μαθητικό Τύπο της Κρήτης, θα παρουσιάσει τις δράσεις και τις προτάσεις για αναβάθμιση του μαθητικού Τύπου μέσα από πιο συστηματικές πρωτοβουλίες των φορέων της κάθε τοπικής κοινωνίας.

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022 στις 12 μ.μ. στην αίθουσα της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. (Στρατηγού Καλλάρη 5 –Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου, με θέμα τον μαθητικό Τύπο στην Κρήτη μέσα από τη δεκάχρονη λειτουργία του Συλλόγου Νεανικής Δημοσιογραφίας «Τύπος και Ουσία – Λευτέρης Δασκαλάκης».

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Αλέξανδρος Τριανταφύλλου, παραγωγός της εκπομπής «Ιχνογραφίες» του ραδιοφώνου της ΕΡΤ 3.
Παρουσιαστές του θέματος θα είναι:
– Μανώλης Δαφέρμος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
– Λίνα Βαλσαμίδου, Μ.sc., M.ed, M.A., υποψ. διδάκτωρ Επικοινωνίας/Δημοσιογραφίας, εκπαιδευτικός.
– Γιώργος Δασκαλάκης, δάσκαλος, εκπρόσωπος Τύπου του Συλλόγου.
Θα συμμετέχει και ο φίλος του Συλλόγου, Κώστας Πρατσινάκης, ο οποίος θα γεφυρώσει μουσικά την Κρήτη με τη Θεσσαλονίκη.

Η παρουσίαση πραγματοποιείται παράλληλα με τη συμμετοχή στο 3ο Συνέδριο Κριτικής Παιδαγωγικής του Παιδαγωγικού Τμήματος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου (Θεσσαλονίκη 4 με 8 Ιουλίου 2022)με θέμα τον μαθητικό Τύπο στην Κρήτη, ως πρωτοπόρα εκπαιδευτική εφαρμογή σε επίπεδο νομού και περιφέρειας.

Θα παρουσιαστεί επίσης η έναρξη λειτουργίας του δικτυακού τόπου του Συλλόγου (www.typoskaiousia.gr) καθώς και οι συν-εκδόσεις* του Συλλόγου που έχουν πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τις εφημερίδες της Κρήτης.
*(«Τέτοια Ζωή»-Αφιέρωμα στον Εμμανουήλ Κριαρά (2015), «Τα Κρητικόπουλα» τεύχος 1 (2018) και «τα κρητικόπουλα» τεύχος 2 (2022).

Στο πλαίσιο του 3ου Συνεδρίου Κριτικής Παιδαγωγικής οι εκπροσωπούντες τον Σύλλογο Νεανικής Δημοσιογραφίας θα παρουσιάσουν τα θέματα:
– Μανώλης Δαφέρμος: «Ο μετασχηματισμός του Πανεπιστημίου και η ακαδημαϊκή εργασία». Τρίτη 5 Ιουλίου 2022, στις 11.30 π.μ.

– Γιώργος Δασκαλάκης: «Κρήτη: Ένα νησί που ονειρεύεται…». Δέκα χρόνια μαθητικός Τύπος. Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022, στις 5.30 μ.μ.

Προηγούμενες

Έκθεση στον ήλιο και μέτρα προστασίας

Ελένη Κατσούλη, νηπιαγωγός, blogger και συγγραφέας!

Επόμενη

Σχολιάστε