Κολοκύθα ψητή, με κινόα και πορτοκάλι

|

Πολύ χορταστική πρόταση που μπορείτε να το σερβίρετε ως ζεστή σαλάτα. Αν προσθέσετε λίγη τριμμένη φέτα γίνεται ένα ελαφρύ γεύμα ή βραδινό.

ΥΛΙΚΑ
1 μικρή κολοκύθα
50 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
170 γρ. κινόα λευκή
360 ml νερό
1 καρότο, κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
100 γρ. σπόρους ροδιού
100 γρ. καρύδια
1 πορτοκάλι, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτά φιλέτα
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή
Χυμό από ½ λεμόνι
1 κουτ. γλυκού μηλόξιδο
1 κουτ. σούπας λιναρόσπορο
Φύλλα από ½ ματσάκι μαϊντανό ή κόλιανδρο, ψιλοκομμένα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη διαδικασία εδώ

Προηγούμενες

“Οι συμμαθητές μου δεν με κάνουν παρέα”…

Συμβουλές για να «γυρίσει» ένα παιδί στο διάβασμα

Επόμενη

Σχολιάστε