Κλιματιστικό ή ανεμιστήρας;

|

Με τους ειδικούς να μας προειδοποιούν για τον επερχόμενο καύσωνα, πολλοί είναι αυτοί που σπεύδουν έστω και τελευταία στιγμή να προμηθευτούν ένα κλιματιστικό ή έστω ένα ανεμιστήρα, εξασφαλίζοντας μια αίσθηση δροσιάς μέσα στο σπίτι τους.

Ποια είναι όμως τα υπέρ και τα κατά των δυο αυτών δημοφιλών συσκευών;

Ανεμιστήρες

Σίγουρα ο ανεμιστήρας αποτελεί την πιο φιλική λύση προς το περιβάλλον και βέβαια την πιο οικονομική, αφού οι τιμές ξεκινάνε από τα 30 ευρώ. Παράλληλα ένας ανεμιστήρας δημιουργεί μια πολύ καλή αίσθηση δροσιάς, αρκεί ο χώρος μας να έχει επαρκή σκίαση και αερισμό, όμως αυτό δε σημαίνει ότι ρίχνουν τη θερμοκρασία, απλά επειδή εξατμίζεται ο ιδρώτας μας νιώθουμε ότι δροσιζόμαστε.

Κλιματιστικά

Το κλιματιστικό ρίχνει τη θερμοκρασία του χώρου που είναι τοποθετημένο, ενώ κρατάει σταθερή και την υγρασία, αρκεί να γίνεται σωστή χρήση και να θυμόμαστε ότι η διαφορά μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής θερμοκρασίας, πρέπει να κυμαίνεται στους 8 βαθμούς. Επίσης θα πρέπει να είναι τοποθετημένο σε σημείο που να μην πέφτει πάνω μας ο αέρας και να φροντίζουμε να αφήνουμε σε ανάκλιση μια πόρτα ή ένα παράθυρο, ώστε να ανανεώνεται ο αέρας. Το κόστος ένος κλιματιστικού ξεκινάει από τα 250 ευρώ και ανεβαίνει ανάλογα με τα btu, ενώ συνήθως η τοποθέτηση του χρεώνεται επιπλέον.

Αν συγκρίνουμε λοιπόν τις δύο συσκευές θα διαπιστώσουμε ότι είναι εντελώς διαφορετικές και ώς προς το κόστος, αλλά και ως προς το αποτέλεσμα. Οπότε ανάλογα τις συνθήκες και τις ανάγκες μας, αποφασίζουμε ποια από τις δυο θα μας είναι περισσότερο χρήσιμη!

Ευχαριστούμε τη Sigmacreta Home Stefanakis για τις πληροφορίες και τις φωτογραφίες από το χώρο του καταστήματος.

Προηγούμενες

Όταν η αλαζονεία μας περισσεύει…

Αντώνιος Στεφ. Ντισπυράκης – Μίνι Μάρκετ – Τυμπάκι

Επόμενη

Σχολιάστε