Οι καλύτερες συνταγές για χριστουγεννιάτικα μπισκότα

|

Ένα από τα πιο δημοφιλή χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα, είναι τα μπισκότα.

Σε γιορτινά σχήματα, στολισμένα με γλάσο, ζαχαρόπαστα ή ακόμη και σκέτα, τα μπισκότα αποτελούν την πιο αγαπημένη επιλογή για σνακ μικρών και μεγάλων. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε συνταγές για χριστουγεννιάτικα μπισκότα από γνωστούς σεφ.

gingerbread cookies, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής
150 γραμ. μαλακό βούτυρο
3/4 καστανή ή μαύρη ζάχαρη
3/4 φλ. μελάσα (ή πυκνό πετιμέζι)
2 πρέζες αλάτι
1½ κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
1½ κ.γλ. κοφτό κανέλα
1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο
1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο
ξύσμα από1 μέτριο πορτοκάλι (ακέρωτο)
1 μεγάλο αυγό (σε θερμ. δωμ.)
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρική
3½ φλ. αλεύρι γ.ο.χ.

Συνταγή Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μπισκότα βουτύρου

200 γρ. Lurpak ανάλατο
150 γρ. ψιλή ζάχαρη
1 κρόκος αυγού
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μαζί με πρόσθετο για την επιφάνεια ζυμώματος
300 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπήστε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Χτυπήστε με το σύρμα τον κρόκο αυγού, το εκχύλισμα βανίλιας και στο τέλος το αλεύρι για να φτιάξετε τη ζύμη. Αν κολλάει λίγο, μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλεύρι.

Αφαιρέστε το μείγμα από το μπολ και πλάστε κομμάτια ζύμης με πάχος περίπου 2εκ. σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.

Κόψτε σε σχήματα χρησιμοποιώντας μια φόρμα κοπής μπισκότων και τοποθετήστε τα σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Ξαναζυμώστε τα κομμάτια της ζύμης που περίσσεψαν και επαναλάβετε μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλη τη ζύμη. Τοποθετήστε τα στο ψυγείο για 15-30 λεπτά, ώστε να σφίξουν και να κρατήσουν το σχήμα τους κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Θερμάνετε τον φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς.

Ψήστε τα μπισκότα στο μεσαίο ράφι για 8-12 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν στις άκρες. Αφαιρέστε τα από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν σε μια σχάρα πριν τα πασπαλίσετε με άχνη.

Για την επικάλυψη, κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και ανακατέψτε μαζί 2 κουταλιές χλιαρό νερό, γεμίζοντας με περισσότερο νερό αν θέλετε να κάνετε το μείγμα παχύ.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο, από τη mamatsita

Υλικά
1 κούπα σπορέλαιο
½ κούπα ζάχαρη
150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
½ κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 φακελάκι βανιλέτα (μπορείς κι 1 κ γλ βανίλια σε υγρή μορφή)
1 πρέζα αλάτι
1 φακελάκι baking powder
αλεύρι κοσκινισμένο (περίπου 1 κιλό)

Συνταγή Mamatsita

Μπισκότα με τζίντζερ, από τον Άκη Πετρετζίκη

Υλικά

220 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη καστανή
900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
4 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
4 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
1 1/2 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
1 κ.γ. πιπέρι, τριμμένη
1 κ.γ. αλάτι
2 αβγά
300 γρ. μέλι
35-40 καραμέλες, μαλακές

Συνταγή Άκης Πετρετζίκης

Προηγούμενες

Διαγωνίσματα και τεστ, εξ αποστάσεως!

Επιτραπέζια παιχνίδια για τη Χριστουγεννιάτικη καραντίνα

Επόμενη

Σχολιάστε