Γλυκό ψυγείου με δημητριακά και κρέμα σοκολάτας

|

Το γλυκό αυτό διατηρείται για 1 εβδομάδα στο ψυγείο. Βγάζουμε και κόβουμε όσες φέτες θέλουμε και φυλάμε το υπόλοιπο ξανά στο ψυγείο, καλά τυλιγμένο με διάφανη μεμβράνη.

ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση
50 γρ. κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια
50 γρ. αγελαδινό βούτυρο
250 γρ. δημητριακά ρυζιού (τα βρίσκουμε στο ράφι με τα δημητριακά για πρωινό σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
50 γρ. αμύγδαλα, αλεσμένα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη
Για την διπλή κρέμα σοκολάτας
300 γρ. τυρί κρέμα
150 γρ. ζάχαρη
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 κουτ. σούπας ζεστό γάλα
140 γρ. κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια
140 γρ. λευκή σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
2 φύλλα ζελατίνης

Για τη διαδικασία εδώ

Προηγούμενες

Διαδικτυακό εργαστήριο «Γνωριμία με το σκάκι»

Απρίλης, Γρίλλης, Ξεροκοφινάς, Λαμπριάτης, Τριανταφυλλάς…

Επόμενη

Σχολιάστε