Γαρίδες με κριθαράκι

|

Μοντέρνο όσο το ριζότο, παραδοσιακό όσο μια “σκέτη από γιουβέτσι”. Αυτή η συνταγή, απλή και ταυτόχρονα εντυπωσιακή, αποτελεί το τέλειο πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο γεύμα με ψάρια ή θαλασσινά.

ΥΛΙΚΑ
700 – 1.000 ml ζωμός λαχανικών
10 – 12 γαρίδες μεγάλου μεγέθους, φρέσκιες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες από τα κελύφη και τα κεφάλια
6 – 8 κλωστίτσες σαφράν
4 – 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
400 γρ. κριθαράκι μέτριο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
1 φλιτζ. τσαγιού (200 ml) λευκό ξηρό κρασί
1 μέτρια ώριμη ντομάτα, τριμμένη
άφθονη πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
2 γεμάτες κουτ. σούπας πρόβειο βούτυρο (ή αγελαδινό)
½ φλιτζ. τσαγιού μαϊντανός, ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη διαδικασία εδώ

Προηγούμενες

Έφηβοι και ψυχοθεραπεία

Ξενάγηση στη Φαιστό!

Επόμενη

Σχολιάστε