Γαλακτομπούρεκο

|

Για να μείνουν τα φύλλα τραγανά, σιροπιάζουμε το καυτό γαλακτομπούρεκο με το κρύο σιρόπι.

ΥΛΙΚΑ

Για την κρέμα
1 λίτρο φρέσκο γάλα
1 φλιτζ. τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι
5 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
1½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 λοβός βανίλιας, χαραγμένος κατά μήκος στη μέση, από τον οποίο ξύνουμε τα σποράκια (ή 2 κουτάκια βανίλια σε σκόνη)
1 κουτ. σούπας παγωμένο αγελαδινό βούτυρο

Για τα φύλλα
500 γρ. φύλλα κρούστας λεπτά (για ζαχαροπλαστική) ή φύλλα Βηρυτού (κάθε συσκευασία περιέχει συνήθως 10 – 11 φύλλα)
1 φλιτζ. τσαγιού λιωμένο βούτυρο, για το άλειμμα

Για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
300 ml νερό
χυμός από ½ λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας

Για την εκτέλεση εδώ

Προηγούμενες

“Ψηφιακούς νομάδες”, αναζητά η Περιφέρεια Κρήτης

Παιδί στο αυτοκίνητο

Επόμενη

Σχολιάστε