Φιλέτο κοτόπουλο, με ντομάτες, κάππαρη και βασιλικό

|

Για απόλυτα πετυχημένο και νόστιμο φιλέτο κοτόπουλου στο τηγάνι ακολουθήστε πιστά τους χρόνους που σας προτείνω, ώστε να ψηθεί καλά στο εσωτερικό με ασφάλεια, χωρίς να στεγνώσει.

Ο χρόνος αυτός είναι μετρημένος για ολόκληρα φιλέτα από στήθος. Αν χρησιμοποιήσετε φιλέτο από μπούτι, αυξάνετε το χρόνο τηγανίσματος κατά 2 – 3 λεπτά για κάθε πλευρά.

ΥΛΙΚΑ
4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου (συνολικού βάρους 700 – 800 γρ.)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκα κρεμμυδάκια, πολύ ψιλοκομμένα
¼ φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
500 γρ. ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη και καλά στραγγισμένη
1 κουτ. γλυκού λιωμένο σκόρδο
2 κουτ. σούπας πολύ ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη διαδικασία εδώ

Προηγούμενες

Από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο…η μετάβαση!

Ελένη Γαληνού: Σε μαύρο φόντο

Επόμενη

Σχολιάστε