Φακές με μανέστρα

|

Αν βαρεθήκατε τις φακές σούπα, μπορείτε να τις απολαύσετε σε ένα πολύ νόστιμο καθημερινό γιουβετσάκι, πλούσιο και χορταστικό.

Υλικά
300 γρ. φακές ψιλές, καλά ξεπλυμένες και στραγγισμένες
40 ml ελαιόλαδο
3 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες (ή 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα)
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, με το χυμό τους, ψιλοκομμένα κονκασέ
1 φύλλο δάφνης
τα «φυλλαράκια» από 1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο (ή 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, τριμμένο)
2 – 3 καρφάκια γαρίφαλου
1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
1 φρέσκια καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
1½ φλιτζ. τσαγιού κριθαράκι μέτριο
½ φλιτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι, τριμμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την εκτέλεση στο site  dinanikolaou.gr

Προηγούμενες

5 βιβλία μυστηρίου και δράσης

«Mε τις ώρες στο facebook, στο instagram και στο κινητό» «Πότε θα προλάβει να διαβάσει;»

Επόμενη

Σχολιάστε