Το Exploration ταξιδεύει στα σχολεία!

|

Το Παιδικό Μουσείο Exploration ξεκινάει και φέτος τα ταξίδια του στα σχολεία με αποσκευές τα εκπαιδευτικά του προγράμματα, τις συλλογές και τους ερμηνευτές του.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται σε όλες τις τάξεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό) και σχεδιάζονται από επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό. Προσεγγίζουμε ποικίλα θέματα της καθημερινής ζωής και του πολιτισμού, και πάντα με αφορμή τις συλλογές και τα εκθέματα του Μουσείου, μαθητές και εκπαιδευτικοί επεξεργάζονται αντικείμενα, πειραματίζονται, συνεργάζονται, εξερευνούν, ανακαλύπτουν τον κόσμο!

Διαλέξτε τη θεματική που σας ταιριάζει περισσότερο και ελάτε να οργανώσουμε μαζί την επίσκεψη του Μουσείου στο σχολείο σας:

Ελληνική Επανάσταση: Με τη ματιά του ιστορικού (Ε’ και Στ’ Δημοτικού)

Πώς ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση του 1821; Ποιες μάχες καθόρισαν την πορεία της; Ποια πρόσωπα πρωτοστάτησαν; Ελάτε να μεταμορφωθούμε σε Ιστορικούς και να μελετήσουμε ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Ιστορίας!

Μες το μουσείο (Δ’, Ε’ και Στ’ Δημοτικού)

Τα παιδιά ανακαλύπτουν την έννοια “μουσείο” εξερευνώντας καθημερινά αντικείμενα, αντίγραφα και αυθεντικά τεκμήρια του πολιτισμού. Αναλαμβάνοντας το ρόλο του μουσειολόγου, του συντηρητή, του ξεναγού, αλλά και του επισκέπτη, φτιάχνουν το δικό τους μουσείο!

Βιβλίο: τα φύλλα που μιλάνε (Δ’, Ε’ και Στ’ Δημοτικού)

Τι είναι, τελικά, το βιβλίο; Με οδηγό την Ιστορία, τα παιδιά λύνουν γρίφους, αποκρυπτογραφούν παλιά μυστικά και με αφορμή πρόσωπα και γεγονότα ανακαλύπτουν το βιβλίο ως ένα αντικείμενο αντιπροσωπευτικό του πολιτισμού μας.

Μουσείο: ο ναός των Μουσών (Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικού)

Οι 9 Μούσες μάς ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο για να γνωρίσουμε το Μουσείο, το Τέμενο των Μουσών. Με αφετηρία το Μουσείον της Αλεξάνδρειας, εξερευνούμε αντικείμενα και ιστορίες και ανακαλύπτουμε τις τέχνες με τις επιστήμες στο πρώτο μουσείο του κόσμου.

Καλώς τον κύριο Κ.Ο.Κ. (Α’ και Β’ Δημοτικού)

Με αφορμή μία μικρή πόλη, εξερευνούμε το οδικό περιβάλλον και ανακαλύπτουμε δρόμους και κτίρια, οχήματα και πεζούς, σήματα πάνω και κάτω στο δρόμο. Ποιος είναι, όμως, ο κύριος Κ.Ο.Κ.; Τι μας συμβουλεύει να κάνουμε;

Μη Μου… Τα Σχέδια Τάραττε (Νηπιαγωγείο)

Πόσα σχήματα υπάρχουν στη φύση; Για ποιο λόγο οι ζωγράφοι ξέρουν γεωμετρία; Απλά καθημερινά αντικείμενα δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να ανακαλύψουν τη γεωμετρία στη φύση, στο σώμα, στο περιβάλλον μας.

Το Exploration θα ξεκινήσει να ταξιδεύει στα σχολεία από τις αρχές Οκτωβρίου

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου: www.exploration.gr. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Τμήμα Εκπαίδευσης του Μουσείου στο mail ή στο τηλέφωνο +30 6948 822 622 για να οργανώσουμε από κοινού μία ασφαλή και ευχάριστη μουσειακή εμπειρία στο σχολείο σας.

Γιατί στο Παιδικό Μουσείο Exploration παραμένουμε ασφαλείς και εξερευνούμε συνεχώς!


Χρήσιμες πληροφορίες προς τους εκπαιδευτικούς:

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα υλοποιούνται στο χώρο του σχολείου. Λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών, τα προγράμματα υλοποιούνται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ή στο χώρο των εκδηλώσεων ή ακόμα και στην αυλή του σχολείου, αν το επιτρέπει ο καιρός.
Ο αριθμός των μαθητών δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 25 άτομα ανά πρόγραμμα. Κάθε τμήμα μπορεί να χωριστεί σε δύο ομάδες και να συμμετέχουν σε δύο διαδοχικά προγράμματα, προστατεύοντας την υγεία των μαθητών και τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.
Οι ερμηνευτές του Μουσείου επιδεικνύουν κατά την είσοδο τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους ή/και την βεβαίωση αρνητικού PCR ή rapid test που έχουν πραγματοποιηθεί πριν την προγραμματισμένη μέρα και ώρα της επίσκεψης.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των μαθητών και των ερμηνευτών μας, εξασφαλίζοντας μια ευχάριστη μουσειακή εμπειρία στο χώρο του σχολείου.

Πηγή

Προηγούμενες

Τα 7 πλεονεκτήματα του να γίνεις μητέρα σε μεγαλύτερη ηλικία

Η βεντέτα και ….ο Σασμός!

Επόμενη

Σχολιάστε