Έρχονται οι …”Νταντάδες της γειτονιάς”!

|

Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή της δράσης “Νταντάδες της γειτονιάς” για την ισότητα στην εργασία και την υποστήριξη της θέσης των γυναικών στην αγορά εργασίας.

Με πόρους του ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση”, υλοποιείται πιλοτικά η δράση “Νταντάδες της γειτονιάς”, ένα σύστημα εξυπηρέτησης γονέων για την φύλαξη των παιδιών τους. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο θετικών δράσεων συμφιλίωσης της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Ειδικότερα, αντικείμενο της δράσης αποτελεί ο επιχειρησιακός σχεδιασμός, η διαμόρφωση νομοθετικού πλαισίου για την ανάπτυξη και η πιλοτική εφαρμογή ενός συστήματος εξυπηρέτησης γονέων για την φύλαξη των παιδιών τους, στο πρότυπο της υλοποιούμενης σε άλλες χώρες δράσης «Νταντάδες της γειτονιάς».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς» που συντονίζει η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, αναμένεται να ξεκινήσει μετά το Πάσχα.

Το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» αφορά την παροχή υπηρεσιών φύλαξης παιδιών βρεφικής ηλικίας από 6 μηνών έως 2,5 ετών από πιστοποιημένους/νες φοντιστές/στριες, ξεκινώντας πιλοτικά σε κάποιους δήμους από το φετινό καλοκαίρι και με την προοπτική της καθολικής εφαρμογής σε όλη τη χώρα στη νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται η οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων -κυρίως- γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων αλλά και γενικά της οικογένειας, για τη φύλαξη του παιδιού ή των παιδιών, είτε εντός της οικογενειακής εστίας, είτε στο σπίτι μιας/ενός παιδαγωγού-«φύλακα».

Πηγή

Προηγούμενες

Ιστορίες για κοχύλια…

Ανοίγουν οι παιδικές χαρές!

Επόμενη

Σχολιάστε