Ένα παραμύθι για τα παιδιά και το διαδίκτυο, από την ΕΛΑΣ

|

«Ο Σίφης ο Ποντικός και το Διαδίκτυο» είναι ένα μαγικό και τρυφερό παραμύθι, το οποίο μέσα από την ιδιαίτερη αφήγηση του προσεγγίζει τον κόσμο του διαδικτύου, τοποθετώντας τον στις πραγματικές του διαστάσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία μέσω διαρκών δράσεων και πρωτοβουλιών προσεγγίζει την παιδική ηλικία, ενημερώνοντας τα παιδιά και τους εφήβους για τους κινδύνους που ελλοχεύει η διαρκής επαφή τους με τον ψηφιακό κόσμο του διαδικτύου, και αποσκοπώντας στη δημιουργία συνειδητοποιημένων μελλοντικών ψηφιακών πολιτών.

Σε συνεργασία με τη συγγραφέα, ηθοποιό, σκηνοθέτη και σεναριογράφου Κάρμεν Ρουγγέρη, με τη συμβολή του εικονογράφου κ. Γιάννη Σπανόπουλου και της γραφίστριας κας Νατάσσας Πολύζου, δημιουργήθηκε ένα μοναδικό βιβλίο πλούσιο μηνυμάτων, εικόνων και ήχων.

Η αθωότητα του Σίφη προσομοιάζει με την παιδική αθωότητα μέσα από τη χαρακτηριστική συγγραφή της κ. Κάρμεν Ρουγγέρη, ενώ ο ιδιαίτερος τρόπος γραφής με τον οποίο πλησιάζει τους γονείς, γεμάτος νουθεσίες και παραινέσεις, προσδίδει ιδιαίτερη σημασιολογία στο παραμύθι, τονίζοντας έμμεσα τη γενικότερη προσπάθεια, που πραγματοποιείται από την Ελληνική Αστυνομία για την προστασία των παιδιών από τους κινδύνους του κυβερνοχώρου.

παραμύθι

«Ο Σίφης ο Ποντικός και το Διαδίκτυο»

«Κάποτε, σε ένα πυκνό δάσος και σε μια απόμερη γωνιά, είχαν στήσει το σπιτικό τους μια οικογένεια ποντικών. Ο μπαμπάς ποντικός, η μαμά ποντικίνα και τα δυο μικρά ποντικάκια, ο Σίφης και ο Μίμης.

Ένα πρωί, ο Σίφης ο ποντικούλης, σηκώθηκε, έφαγε το πρωινό του και βγήκε έξω στο δρόμο να πάρει τον αέρα του. Ολο το βράδυ δεν είχε κοιμηθεί. Σκεφτόταν ότι μεγάλωσε πια και ότι ήταν καιρός να φύγει από το σπίτι. Να ανοίξει τη δική του φωλιά.

Κάποια στιγμή περνώντας δίπλα από ένα μεγάλο δέντρο, είδε κάτω στο χώμα, κοντά στις ρίζες του, μια μεγάλη τρύπα. Θα βρει εκεί έναν καλό φίλο, ένα σπιτικό ή μήπως…»

Διαβάστε ολόκληρο το παραμύθι σε pdf

Προηγούμενες

Ιδέες για coffee corner, στην κουζίνα μας!

Μαθητικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής για το 1821

Επόμενη

Σχολιάστε