Η Ευτυχία στις οθόνες μας

|

Την «Ευτυχία», την μεγαλύτερη ελληνική παραγωγή για το 2019, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε για πρώτη φορά τηλεοπτικά, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στις 21:00, στον Αnt1.

H δραματική βιογραφική ταινία «Ευτυχία»,  αναφέρεται στη ζωή της σπουδαίας στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, ένα ρόλο που ενσαρκώνει η σπουδαία ηθοποιός Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει ο βραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης Άγγελος Φραντζής, το σενάριο η Κατερίνα Μπέη,ενώ τον ρόλο της Ευτυχίας αναλαμβάνουν η Κάτια Γκουλιώνη και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, οι οποίες υποδύονται τη στιχουργόσε δύο διαφορετικές ηλικίες.

Η υπόθεση της ταινίας

Η ταινία παρουσιάζει την πραγματική ιστορία της ζωής της μεγαλύτερης Ελληνίδας στιχουργού του λαϊκού τραγουδιού,της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, από τον ξεριζωμό της Σμύρνης και τον ερχομό στην Ελλάδα με τα δύο παιδιά της, μέχρι τις αποτυχημένες προσπάθειες της να γίνει ηθοποιός και την καταξίωση με τα περίφημα «στιχάκια» τηςτα οποία πουλούσε για πενταροδεκάρες προκειμένου να θρέψει τον εθισμό της στο τζόγο.

Μία σπουδαία γυναίκα και προσωπικότητα, που άφησε τη δική της σφραγίδα στο λαϊκό τραγούδι με τους στίχους της,
που έγιναν μερικές από τις μεγαλύτερες και διαχρονικότερες επιτυχίες, όπως τα «Περασμένες μου αγάπες», «Όνειρο απατηλό»,«Είμαι αϊτός χωρίς φτερά», «Ηλιοβασιλέματα», «Η φαντασία», «Είσαι η ζωή μου», «Μαντουμπάλα», «Στ΄ Αποστόλη το κουτούκι»,«Πετραδάκι, πετραδάκι», «Μου σπάσανε τον μπαγλαμά», «Δύο πόρτες έχει η ζωή» («Το τελευταίο βράδυ μου»), «Ρίχτε στο γυαλί φαρμάκι».

Οι πρωταγωνιστές

Μαζί με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και την Κάτια Γκουλιώνη, στην «Ευτυχία» πρωταγωνιστούν η Ντίνα Μιχαηλίδου, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ο Θάνος Τοκάκης, ο Παύλος Ορκόπουλος, η Ευαγγελία Συριοπούλου, η Λίλα Μπακλέση και η Ευγενία Σαμαρά. Στην ταινία εμφανίζονται, επίσης, οι Αντώνης Λουδάρος, Κρατερός Κατσούλης, Ματθίλδη Μαγγίρα, Χρύσα Ρώπα, Ανδρέας Κωνσταντίνου και ο τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς.

Τη μουσική επένδυση της ταινίας υπογράφει ο Μίνως Μάτσας, ενώ τα εμβληματικά τραγούδια της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου ερμηνεύουν οι Γιώργος Νταλάρας, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Κώστας Τριανταφυλλίδης και Μαρία Κίτσου.

Προηγούμενες

Αλεξανδρινό, το λουλούδι των Χριστουγέννων

Η Λίμνη των Κύκνων – Μουσικό Βιβλίο

Επόμενη

Σχολιάστε