Χρυσοδημιουργίες, κοσμήματα υψηλής ποιότητας με έμφαση στη λεπτομέρεια!

Αν αναζητάτε κοσμήματα υψηλής ποιότητας με έμφαση στη λεπτομέρεια, επισκεφθείτε το εργαστήριο Αργυροχρυσοχοϊας Χρυσοδημιουργίες , του Αντώνη Καργάκη στο Τυμπάκι.

Μοναδικές συλλογές και προϊόντα όπως, ολοκληρωμένα σετ κοσμημάτων, σταυρούς, κολιέ, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια, μενταγιόν, κωνσταντινάτα, βραχιόλια και παιδικά κοσμήματα, κατασκευασμένα με μεράκι και προσοχή στη λεπτομέρεια.

Στις Χρυσοδημιουργίες θα βρείτε πραγματικά κομψοτεχνήματα για τα αγαπημένα σας πρόσωπα, στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Χειροποίητα κοσμήματα και καλαίσθητες δημιουργίες για δώρα αρραβώνων, γάμου, βάπτισης και για κάθε άλλη περίσταση, σε ασήμι, κίτρινο και λευκό χρυσό, δεμένα με πολύτιμες πέτρες και συνοδευόμενα από τις απαραίτητες πιστοποιήσεις γνησιότητας.

Το εργαστήριο, Χρυσοδημιουργίες, δραστηριοποιείται στο χώρο της λιανικής και χονδρικής πώλησης. Αναλαμβάνει επισκευές και κατασκευές κοσμημάτων από ασήμι και χρυσό, την μετατροπή των παλαιών σας κοσμημάτων στο κόσμημα της αρεσκείας σας, κατασκευές εκκλησιαστικών ειδών, επισκευές ρολογιών, ενώ παρέχονται και υπηρεσίες piercing σε αυτί και μύτη.

Όμως ανάμεσα σε αυτά που ξεχωρίσαμε στις Χρυσοδημιουργίες, είναι τα φυλαχτά για μικρούς και μεγάλους, γνωστά ως Αγιοκωνστάντινα ή Κωνσταντινάτα. Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε σχέδια, τα οποία προτείνονται και σαν δώρο σε νεογέννητο!

Τι είναι όμως το Αγιοκωνστάντινο και ποια η σημασία του στη χριστιανική παράδοση;

Αποτελεί χαρακτηριστικό της θρησκευτικής μας παράδοσης, μάλιστα παλαιότερα, πριν την εμφάνιση του βαπτιστικού σταυρού, το Κωνσταντινάτο ήταν το βασικό κόσμημα του μυστηρίου του βαπτίσματος για το βρέφος, με σκοπό να το προφυλάξει από το κακό και την αρνητική ενέργεια.

Προσφέρεται συνήθως στη γέννηση ή τη βάπτιση ενός παιδιού, αλλά και σε άλλες σημαντικές στιγμές στη ζωή των ανθρώπων όπως ο γάμος.

Η ιστορία του φυλαχτού αυτού ξεκίνησε στα χρόνια του Βυζαντίου ως χρυσό νόμισμα, που είχε πάνω του χαραγμένους τον αυτοκράτορα Μέγα Κωνσταντίνο, τη μητέρα του Αγία Ελένη και ανάμεσά τους τον Τίμιο Σταυρό. 

Η θρησκευτική παράδοση αναφέρει ότι όταν η Αγία Ελένη βρήκε τον Τίμιο Σταυρό, τον έκοψε στα δύο, άφησε ένα τμήμα του στα Ιεροσόλυμα και μετέφερε το άλλο στην Κωνσταντινούπολη. Τα πριονίδια που έπεσαν από τον τεμαχισμό, αναμείχθηκαν με άλλα πολύτιμα μέταλλα και από την τελική ένωση κόπηκαν τα Κωσταντινάτα νομίσματα. Έτσι εξηγείται και το σχήμα τους ως φυλαχτά, που παραπέμπει σε νόμισμα εκείνης της εποχής.


Υπεύθυνος καταστήματος: Αντώνης Καργάκης

Πληροφορίες: Εργαστήριο Αργυροχρυσοχοΐας

Διεύθυνση: Τυμπάκι

Τηλ.: 6984528497 και 6970374524

FB: Χρυσοδημιουργίες Καργάκης

Σχολιάστε