Βιβλία, δώρα γνώσης!

|

Με ένα βιβλίο ταξιδεύω…

Τα Χριστούγεννα είναι οι  μέρες αφιερωμένες στα παιδιά. Τα παιδιά περιμένουν πως και πως ένα δωράκι  από τον αγαπημένο ασπρομάλλη Άη –Βασίλη. Είναι όμορφο στη λίστα των επιθυμιών να υπάρχουν βιβλία τα οποία μας ταξιδεύουν και παράλληλα μας χαρίζουν γνώσεις,

Τα βιβλία που σας προτείνω είναι:


Παρουσίαση Γιώργος Χουστουλάκης Β’ Δημοτικού


Το μυστικό της νεράϊδας

Η νεράιδα Μάργκω ήταν χαμογελαστή και ευτυχισμένη, όχι όμως και οι αδελφές της ή ο κόσμος γύρω της, που απολάμβανε ανέσεις, ταξίδια και άφθονα υλικά αγαθά αλλά μόνο για λίγο. Έπειτα, η χαρά έδινε τη θέση της στην γκρίνια, τη μοναξιά και τα νεύρα.

Έσπαγε το κεφάλι της να βρει μια λύση. Δεν ήθελε να βλέπει άλλο πια λυπημένα πρόσωπα…

Βιβλιοπαρουσίαση

Τη μέρα όμως που άκουσε δυο πουλιά να μιλούν για τη δυστυχία του κόσμου, αποφάσισε να τα πλησιάσει και κάτι… άλλαξε. Τι σκαρφίστηκαν οι τρεις φίλοι; Ποιος ξέρει… Το σίγουρο πάντως είναι πως έκαναν κάτι σπουδαίο, γιατί ξαφνικά άλλαξε όλων η διάθεση με τρόπο μαγικό.

Ένα βιβλίο για τη χαρά της ζωής και την αγάπη της φύσης, τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη.

Ακολουθείστε  την νεράιδα Μάργκω στη σελίδα:. https://www.facebook.com/Το-μυστικό-της-νεράιδας-102569041606793/

 

Η εκμάθηση του  Scratch με τη βοήθεια παραμυθιού

Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί ένα σπουδαίο βοήθημα  τόσο   για  τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς  όσο και τα παιδιά  ώστε να μπορέσουν να  έρθουν πιο κοντά με το Scratch και τον προγραμματισμό. Μέσα από την ιστορία  του πρωταγωνιστή  του βιβλίου ενός μικρού  γάτου, μαθαίνει  κάποιος σιγά σιγά για το λογισμικό. Τα παραδείγματα που παρεμβάλλονται ταιριάζουν με την πλοκή του συγκεκριμένου βιβλίου και ενδείκνυται για τη χρήση ακόμα και  από παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Βιβλιοπαρουσίαση

Το βιβλίο  κυκλοφορεί σε ebook και  είναι διαθέσιμο από την σελίδα www.upbility.gr.

Η “νεραϊδο-αμαζόνα η Μυρτιά”  

Η γλυκιά μορφή της Μυρτώς μας  καθρεφτίζεται  στη Μυρτιά  την αμαζόνα νεράιδα του  βιβλίου “Η νεραϊδο-αμαζόνα η Μυρτιά” της Εύας Πετροπούλου-Λιανού, με εικονογράφηση της Βιβής Μαρκάτου,  ένα παραμύθι το οποίο  βασίζεται  στην αληθινή ιστορία της Μυρτώς  και στον  συνεχή αγώνα που δίνει η ίδια και η οικογένειά της. Τα μηνύματα του βιβλίου πολλά και συγκινητικά. Αξίες που πρέπει να περάσουμε όλοι στα παιδιά μας  και που αναφέρονται  στη δύναμη,  το πείσμα και  βέβαια  στην αγάπη που πρέπει να διέπει τις πράξεις μας.

Βιβλιοπαρουσίαση

Η εθελόντρια συγγραφέας Εύα Πετροπούλου Λιανού, αναλογιζόμενη την σπουδαιότητα του αγώνα που δίνει η Μυρτώ,  αποφάσισε να γράψει μια ιστορία η οποία  αποτυπώνει την Μυρτώ ως μια Super ηρωίδα στα μάτια όλων μας .

Τα έσοδα  από τις πωλήσεις του βιβλίου πηγαίνουν εξολοκλήρου στη συνέχιση της θεραπείας αποκατάστασης της Μυρτούς και θα καλύψουν το ταξίδι της στη Ρωσία σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης.

Προηγούμενες

Πειράματα για παιδιά στο σπίτι!

Μπισκότα, ενα σνακ με ιστορία!

Επόμενη

Σχολιάστε