Με αφορμή τη γρανίτα, φτιάξαμε ένα μίξερ!

|

Είναι γνωστό ότι η φαντασία είναι μεγάλο προσόν! Το πρόβλημα είναι ότι όσο μεγαλώνουμε, η φαντασία περιορίζεται!

Τι εργαλείο θα φτιάξουμε λοιπόν για να θρυματίσουμε τη λαχταριστή γρανίτα καρπούζι, που φτιάξαμε με τα κορίτσια για κέρασμα στα παιδιά, που παρακολουθούν τα μαθήματα ρομποτικής, στο Δημιουργικό Εργαστήρι Robo-Place;

Ένα μίξερ, λέει ο Μιχάλης σε συνεργασία με την Έλενα! Και με κίνητρο τη γρανίτα, κατασκευάστηκε το mixer χειρός, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως τρυπάνι! Γιατί όχι;

Εννοείται ότι η γρανίτα, ήταν απολαυστική και σας έχουμε και συνταγή, από το site της Dinas Nikolaou

ΥΛΙΚΑ
1½ κιλό ψίχα καρπουζιού (ζυγισμένη χωρίς φλούδα και κουκούτσια)
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
½ φλιτζ. τσαγιού νερό
χυμός από ½ λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό
1 κουτ. σούπας σιρόπι τριαντάφυλλο ή γρεναδίνη ή σιρόπι ρόδι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
-Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνω τη ζάχαρη με το νερό και βράζω για 5 λεπτά (από την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός). Προσθέτω το χυμό λεμονιού και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
-Βάζω λίγο λίγο το καρπούζι σε ένα μπλέντερ και πολτοποιώ καλά. Ρίχνω τον πολτό σε ένα μπολ. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσω με όλο το καρπούζι.
-Ρίχνω στο μπολ με τον πολτό του καρπουζιού, το κρύο σιρόπι και το σιρόπι τριαντάφυλλο και ανακατεύω πολύ καλά.
-Ρίχνω το μείγμα σε ένα σκεύος (κατά προτίμηση μεταλλικό) και βάζω την γρανίτα στο ψυγείο. Μετά από 1½ ώρα βγάζω τη γρανίτα από το ψυγείο και με ένα πηρούνι «ξύνω» για να γίνει το μίγμα «ψιχουλιαστό».
-Ξαναβάζω τη γρανίτα στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον.
-Σερβίρω σε μπολ ή χωνάκι και αν θέλω ραντίζω με λίγο έξτρα σιρόπι τριαντάφυλλο.

 

Προηγούμενες

Αναστασία Ε. Γιαννακάκη – Φυσικοθεραπείες – Τυμπάκι

Μην εμπιστεύεσαι άνθρωπο που έχει δυο ρουθούνια…

Επόμενη

Σχολιάστε