Χοιρινά σουβλάκια στη σχάρα

|

Τα σουβλάκια αυτά ετοιμάζονται και στο γκριλ. Τα μαρινάρουμε κανονικά, τα σκουπίζουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα.

Τα αλατοπιπερώνουμε από όλες τις πλευρές και τα ψήνουμε πρώτα σε δυνατή φωτιά, για 5 λεπτά και στη συνέχεια σε χαμηλότερη, για άλλα 20 – 25 λεπτά. Δεν θα ροδίσουν τόσο όσο στο ψήσιμο στα κάρβουνα αλλά με τακτικά γυρίσματα και λίγη προσοχή θα γίνουν αφράτα, ζουμερά και πολύ νόστιμα!

ΥΛΙΚΑ
Για τα σουβλάκια
800 γρ. χοιρινό κρέας (ζητάμε από τον κρεοπώλη ανάμεικτα κομμάτια από μπούτι και λαιμό) κομμένα σε κύβους των 2½ – 3 εκ.2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
2 πιπεριές κέρατο, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη μαρινάδα
100 ml ελαιόλαδο
100 ml λευκό ξηρό κρασί
1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
1 φύλλο δάφνης
1 κουτ. γλυκού σπόροι μπαχαριού
1 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης (ή 1 κουτ. γλυκού ξερή, τριμμένη)
Για τη σάλτσα bbq με μουστάρδα
4 κουτ. σούπας κέτσαπ, κατά προτίμηση βιολογική
80 ml ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
4 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξύδι με μέλι
1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά (ή καπνιστή)
1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού σπόροι κόλιανδρου, καλά κοπανισμένοι στο γουδί
1 κουτ. γλυκού αλάτι
πιπέρι, κατά βούληση

Για την εκτέλεση εδώ

Προηγούμενες

Πικάντικα κεμπάπ

Η Τσικνοπέμπτη και οι συμβολισμοί της!

Επόμενη

Σχολιάστε